B VCA (vca basis) Exam

  • in 18 languages in 50 places
  • open tender
  • for private groups
  • also as a reading exam

Wanneer B VCA (VCA basis)?

Met het B VCA basis diploma laat je zien dat je de basiskennis bezit van VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) zoals die gesteld is door Veiligheidschecklist VCA. Je geeft daarmee dus aan dat je veilig kunt werken en daarbij rekening houdt met het milieu en de gezondheid van jezelf en anderen. De B-VCA bestaat uit kennis over onder meer de wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen en het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen. Als je aan de slag gaat voor een aannemer, dan moet je in de meeste gevallen een B-VCA diploma hebben. Bijvoorbeeld als je op een bouwterrein of in een risicovolle omgeving werkt. 

VCA basis (B VCA) examen

Het B-VCA examen bestaat uit 40 vragen en je hebt hiervoor maximaal 60 minuten de tijd. Onderaan de pagina zie je welke onderwerpen in het examen aan de orde komen. Je bent geslaagd als je minimaal 64,5% van de maximale 4.000 punten hebt behaald. 

Je ziet direct na het examen of je bent geslaagd. De officiële uitslag kun je binnen enkele dagen zien op de site: VCA Uitslag. Daar kun je ook het pasje downloaden op je telefoon. Je ontvangt dan het VCA pasje en B-VCA diploma. De behaalde diploma’s zijn tien jaar geldig en zijn vereist om aan de Veiligheidschecklist VCA te voldoen.

Inschrijven voor B VCA examen

B-VCA examens worden op 50 plaatsen afgenomen, tijdens kantoortijden of in de avonduren. PBNA geeft startgarantie; dus de geplande examens gaan altijd door. Aanmelden kan tot 7 uur (als er nog plaatsen beschikbaar zijn) voor het examen. Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging met de exacte aanvangstijd.

Apply directly for the B VCA exam

 

The 40 questions in the B VCA exam are divided over the different subjects as follows: 

B SCC examination  Number of questions
Regulations and safety rules 3
Safety, consultation and inspections 1
Prevention 2
Workplace 4
Personal protective equipment 4
Work equipment 6
Specific activities and circumstances 7
Hazardous substances 5
Electricity and radiation 3
Fire and explosion 3
Accidents 1
Emergencies 1
Total number of questions: 40
Maximum number of points: 4.000
Passed at minimum: 2,580 points (this is 64.5%)

Register for the exam

Via onderstaande knop bestel je direct jouw examen.

Ordering

Would you like more information?

We'd be happy to help you up:

 078 – 62 53 889

 [email protected]

You will receive an answer to your question no later than the next working day.

Contact

VCA exam for a group order

Via onderstaande bestelknop, kies je datum, tijd en locatie. Als je dit een week voor het examen doet gaat het examen gegarandeerd door. Sneller kan ook, maar dan graag in overleg. Je hoeft dan nog geen kandidaten aan te melden.

Ordering