Voorleesexamen VCA

Plan een voorleesexamen

inschrijven

VCA-voorleesexamen

Je kunt bij het B-VCA-examen kiezen voor een voorleesexamen. Het voorleesexamen is fijn voor examenkandidaten die moeite hebben met lezen. Bijvoorbeeld als je de taal niet machtig bent, lezen lastig is voor je, of als je dyslexie hebt.

Hoe gaat het VCA-voorleesexamen?

Het examen bestaat net als het reguliere examen uit 40 vragen. Maar je krijgt extra de tijd om de vragen te beantwoorden. Voor het voorleesexamen VCA heb je 75 minuten de tijd. Je doet het voorleesexamen op een computer die voor je klaarstaat op de examenlocatie. Je krijgt een koptelefoon en de vragen worden via de computer voorgelezen. Je kunt de vragen zo vaak als je wilt laten voorlezen. Na afloop van het examen zie je gelijk of je geslaagd bent.

LET OP: Bij de VCA-voorleesexamens worden wel alle vragen voorgelezen, maar bij enkele nieuwe vraagtypes niet de antwoorden.

VCA-voorleesexamens in verschillende talen

Het voorleesexamen is beschikbaar in veel verschillende talen:

 

Schrijf je in voor een voorleesexamen

Bereid je voor op het examen

Heb je je nog niet voorbereid op het VCA-voorleesexamen? PBNA biedt verschillende mogelijkheden om te leren voor het examen, zoals studieboeken en proefexamens. Deze zijn ook in verschillende talen beschikbaar.

VCA in andere talen

Incompany

Heb je meerdere collega’s die examen willen doen? Het voorleesexamen kan ook incompany ingepland worden.

Incompany