Middelbaar Gasmeetkundige Zeecontainers (MGK)

Middelbaar Gasmeetkundige Zeecontainers (MGK)

Volgens het Arbeidsomstandighedenbesluit moet een werkgever zijn medewerkers beschermen tegen de risico’s van verstikking, bedwelming, vergiftiging, brand en explosie. Bedrijven die zeecontainers ontvangen, openen en lossen moeten onderzoeken in hoeverre medewerkers aan deze gevaren worden blootgesteld. In veel gevallen resulteert dat in het uitvoeren van gasmetingen. Tot nu toe zijn er geen eenduidige opleidingseisen vastgesteld voor gasmeetdeskundigen. Hierdoor is de kwaliteit van gasmetingen niet gegarandeerd.

Het in 2010 opgerichte PGIC (Platform Gasmeten in Containers) heeft besloten hiervoor normen op te stellen met steun van werkgevers- en werknemersorganisaties en de overheid. Deze normen hebben onder andere geleid tot opleidingseisen en afsluiting van de opleiding door een examen met praktijktoets.

PGIC heeft PBNA aangewezen als exameninstituut voor het theoriegedeelte van het examen Middelbaar Gasmeetkundige Zeecontainers (MGK). De praktijktoets wordt afgenomen onder toezicht van Stichting KAGO.

MGK-register

Alle geslaagde kandidaten zijn opgenomen in het MGK-diploma register

MGK Open Inschrijving

Het theorie-examen MGK (Middelbare Gasmeetkundige Zeecontainers) wordt afgenomen in één van onze 55 examencentra. Het theorie-examen kost € 150 p.p. (incl. BTW)  en via deze link kun je eenvoudig en snel inschrijven. Kies vervolgens voor Overige examens en dan Middelbare gasmeetkundige zeecontainers theorie. Er is altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.  Direct na afloop van het examen zie je de (voorlopige) uitslag.

MGK Bedrijfsexamen

Boek uw MGK bedrijfsexamen en kies zelf locatie, datum en tijd. De prijs bedraagt € 102 per persoon bij een minimum van 8 personen of € 816. De prijs is excl. BTW en incl. een afdracht van € 50 pp aan het PGIC.

Dispensatie voor diploma’s uit het MGK-register

1. Diplomahouders van wie het diploma Middelbaar Gasmeetkundige tussen 1 januari en 1 mei 2021 verloopt (of is verlopen), krijgen dispensatie voor een periode tot uiterlijk 30 juni 2021. Tijdens deze periode mogen de houders tijdelijk met hun verlopen diploma blijven werken.

2. Deze regeling geldt ook voor medewerkers van gasmeet bedrijven die hun MGK-diploma moeten halen. Gasmeet bedrijven moeten deze medewerkers dan wel door een ervaren collega (met minimaal een geldig MGK-diploma) laten begeleiden tot het moment dat zij wél succesvol examen hebben kunnen doen.

Meer informatie

We helpen je graag. Bel ons

op: 078 – 62 53 765 of mail

naar: [email protected]

Contact

Incompany aanmelden?

Geef jouw wensen voor de examendatum, locatie, tijden en soort examens door via onderstaande bestelknop. De kandidaten hoeven nog niet worden aangemeld. 

Bestellen