PBNA Header image

Middelbaar Gasmeetkundige Zeecontainers (MGK)

Bestel het examen MGK

Middelbaar Gasmeetkundige Zeecontainers (MGK)

Volgens het Arbeidsomstandighedenbesluit moet een werkgever zijn medewerkers beschermen tegen de risico’s van verstikking, bedwelming, vergiftiging, brand en explosie. Bedrijven die zeecontainers ontvangen, openen en lossen moeten onderzoeken in hoeverre medewerkers aan deze gevaren worden blootgesteld. In veel gevallen resulteert dat in het uitvoeren van gasmetingen. Tot nu toe zijn er geen eenduidige opleidingseisen vastgesteld voor gasmeetdeskundigen. Hierdoor is de kwaliteit van gasmetingen niet gegarandeerd.

Het in 2010 opgerichte PGIC (Platform Gasmeten in Containers) heeft besloten hiervoor normen op te stellen met steun van werkgevers- en werknemersorganisaties en de overheid. Deze normen hebben onder andere geleid tot opleidingseisen en afsluiting van de opleiding door een examen met praktijktoets.

PGIC heeft PBNA aangewezen als exameninstituut voor het theoretische deel van het examen Middelbaar Gasmeetkundige Zeecontainers (MGK). De praktijktoets wordt afgenomen onder toezicht van Stichting KAGO.

MGK-register

Alle geslaagde kandidaten zijn opgenomen in het MGK-diploma register

MGK Open Inschrijving

Het theorie-examen MGK (Middelbare Gasmeetkundige Zeecontainers) wordt afgenomen in één van onze 60 examenlocaties. Het theorie-examen kost € 145 p.p. ex. BTW (€175,45 incl. BTW).

Schrijf je in voor het examen.

Let op: Het examen ‘MGK’ staat vermeld onder “Overige examens”.

MGK Bedrijfsexamen

Boek uw MGK-bedrijfsexamen en kies zelf locatie, datum en tijd. De prijs bedraagt € 117 per persoon bij een minimum van 8 personen of € 936. De prijs is excl. BTW en incl. een afdracht van € 65 p.p. aan het PGIC.

 

Vragen over het examen MGK?

Wij helpen je graag

 078 – 62 53 765

 [email protected]

Je krijgt uiterlijk de eerstvolgende werkdag antwoord op je vraag.

Contact

Incompany aanmelden?

Geef jouw wensen voor de examendatum, locatie, tijden en soort examens door via onderstaande bestelknop.

De kandidaten hoeven nog niet worden aangemeld. 

Bestellen