PBNA Header Image 18

Ex 001 – Toepassen van de basisprincipes van veiligheid in explosieve atmosferen

Ex 001

De unit Ex 001 – Toepassen van de basisprincipes van veiligheid in explosieve atmosferen, leert je de basisprincipes van explosiebescherming. De unit Ex 001 is noodzakelijk voor het volgen van de units Ex 002 tot Ex 010. 

Voor het examen Ex 001 moet je weten:

  • hoe je je voorbereidt op het werken in explosiegevaarlijke gebieden. Dit door kennis te krijgen over de aard van het explosiegevaar in het gebied, en de risico’s die er aan verbonden zijn.
  • hoe je de werking en conditie van installaties en machines beoordeelt op het gebied van explosiebescherming. 
  • wat de vastgestelde procedures zijn voor het veilig gebruiken van installaties en machines in explosiegevaarlijke gebieden, en hoe je deze opvolgt. 
  • wat de uitrustingsetiketten betekenen die aangeven van het beschermingsniveau (EPL) is van de apparatuur.

Examen Ex 001

Heb je een training explosieveiligheid (Ex 001) afgerond en wil jij je attestation behalen? Schrijf je dan in voor dit examen. Haal je hier een voldoende voor? Dan ontvang je hier een officieel bewijs (een attest) voor: ‘IECEx 05 – Unit of competence – Apply basic principles of protection in explosive atmospheres’.

Het examen bestaat uit een theorie-examen met zowel meerkeuze- als open vragen. Het examen duurt maximaal 3 uur (180 minuten). Je slaagt voor dit examen als je minimaal 75% van het aantal punten hebt behaald.

Kosten van een IECEx Ex 001 examen

Het theorie-examen Ex 001 kost € 220,-
Zijn er meerdere kandidaten, neem dan contact op met Koninklijke PBNA om de mogelijkheden te bespreken voor een groepsexamen.

Aanvragen CoPC

Met het attest én met een evidence file (documenten waarin je werkervaring is vastgelegd door je werkgever), kun je een persoonscertificaat aanvragen dat voldoet aan het internationale IECEx 05-certificatieschema bij Koninklijke PBNA. Dit certificaat is 5 jaar geldig en is internationaal van toepassing. 

Persoonscertificaat aanvragen

Aanmelden Ex 001-examen

Via onderstaande knop kun je je direct aanmelden. Staat het examen waarvoor je je wilt aanmelden niet in de lijst, neem dan contact op. Alle examens zijn beschikbaar.

Aanmelden

Vragen?

Wij helpen je graag

 078 – 62 53 889

 [email protected]

Je krijgt uiterlijk de eerstvolgende werkdag antwoord op je vraag.

Contact

Meer informatie

Lees meer over IECEx 05 en de verschillende units.

IECEx

Meld je aan voor het examen Ex 001

Aanmelden