NIEUW: Stipel examen NEN 3140

Behaal het NEN 3140 Stipel-certificaat en plan je examen

Examen plannen

Stipel NEN 3140 

Werk aantoonbaar veilig in de elektrotechniek na het behalen van jouw Stipel-persoonscertificering! Stipel is een onafhankelijke stichting die de landelijke standaard vormt voor veiligheid op het gebied van energietechniek. Inmiddels is Stipel uitgegroeid tot hét keurmerk voor veiligheid in de energiesector.

Op het gebied van laagspanning (NEN 3140) heeft Stipel certificatie-eisen opgesteld. Deze eisen zijn opgesteld om daarmee een landelijke standaard te bieden om de vakbekwaamheid van medewerkers op het gebied van veilig werken met laagspanning te waarborgen. Kies je voor het NEN 3140 Stipel-examen en behaal je deze, dan weten werkgevers zeker dat jouw kennis en vaardigheden op het gebied van veilig werken met laagspanning aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet.

De inhoud van reguliere NEN-3140 examens, toetsen ook of er voldoende kennis is over NEN 3140, maar zijn niet gebonden aan landelijke eisen. Daarmee kunnen examens onderling van elkaar verschillen. Stipel-examens leggen de lat hoger dan reguliere NEN 3140-examens. De kennis die je moet opdoen voor het Stipel-examen is breder dan bij reguliere examens. Vakmensen die het Stipel-examen afleggen, worden geacht complexe veiligheidseisen te begrijpen die verder rijken dan kennis van de norm NEN-3140.

Niet alleen de lat op het gebied van kennis ligt hoger. Reguliere NEN 3140-examens bevatten vaak alleen een theoretisch examen. Voor het bepalen van een Stipel-examen is een praktijkexamen verplicht. Heb je een Stipel NEN 3140-certificaat, dan weten werkgevers niet alleen zeker dat je de benodigde kennis hebt om veilig te werken, maar ook dat je deze kennis in de praktijk kunt toepassen.

Over de Stipel NEN 3140-examens

De examens bestaan uit zowel een theoretisch examen als een praktijkexamen. Het theoretische examen kun je, net zoals bij de reguliere examens NEN 3140 VOP en NEN 3140 VP, plannen op een van de 60+ examenlocaties van PBNA. Het praktijkexamen vindt plaats in Ede. Slaag je voor beide examens, dan ontvang je het Stipel NEN 3140-certificaat.

Vragen over de Stipel-examens?

Wij helpen je graag

 078 – 62 53 889

 [email protected]

Je krijgt uiterlijk de eerstvolgende werkdag antwoord op je vraag.

Contact

Proefexamen NEN 3140 maken?

Klik op onderstaande knop en ga naar het proefexamen dat wordt aangeboden door Stipel.

proefexamen maken

PBNA biedt de volgende Stipel-examens aan:

Stipel NEN 3140 VOP

Behaal je Stipel-certificaat tot Voldoende Onderricht Persoon.

Meer info

Stipel NEN 3140 VP

Behaal je Stipel-certificaat tot Voldoende Onderricht Persoon.

Meer info

Stipel NEN 3140 IWV

Behaal je Stipel-certificaat tot Installatie- en Werkverantwoordelijke

Meer info