VCA-certificaat

Als je het VCA-examen hebt gehaald, dan ontvang je een certificaat. Heb je jouw VCA-certificaat behaald, dan kun je aan jouw werkgever of opdrachtgever aantonen dat je op dat je weet wat veilig werken inhoudt en dat je op de hoogte bent van geldende wet- en regelgeving.

 

Over het VCA-certificaat

Je krijgt een VCA-certificaat als je bent geslaagd voor een examen B-VCA, VCA-VOL of VIL-VCU. Je certificaat is 10 jaar geldig. De geldigheidsdatum staat vermeld op het certificaat en kun je ook opzoeken in de VCA-bank.

Als je geslaagd bent, kun je direct je VCA-certificaat downloaden in de vorm van een VCA-pasje. Zo kun je direct aantonen dat je in het bezit bent van een geldig VCA-diploma. Liever een hard pasje in creditcardformaat? Dan kun je die meebestellen bij je examen, of kun je deze achteraf bijbestellen.

Jouw behaalde VCA-certificaat is persoonsgebonden en staat op jouw naam geregistreerd in het VCA-register. Stap je over naar een andere werkgever, dan is jouw certificaat nog steeds geldig en hoef je niet opnieuw een VCA-examen te doen. Werkgevers kunnen overigens ook een VCA-bedrijfscertificaat behalen. Daarvoor zijn zij verplicht om aan te tonen dat de medewerkers of zzp’ers waarmee zij werken in het bezit zijn van een VCA-certificaat. Nieuwe medewerkers die nog niet in het bezit zijn van een certificaat, moeten binnen 3 maanden na indiensttreding alsnog hun VCA halen.

Jouw VCA-certificaat behalen?

Bereid je voor met de juiste studiematerialen, het doen van een cursus en het maken van oefenexamens. Ben je er klaar voor? Plan dan je examen in.

 

Plan jouw VCA-examen

VCA-pasje

Lees meer over het VCA-pasje en hoe je deze op je telefoon plaatst.

VCA pasje

VCA-diploma

Meer informatie over het VCA-diploma

VCA diploma

VCA diploma register

Weten tot wanneer jouw VCA geldig is? Controleer het in het VCA-diplomaregister

VCA register