Examinare VCA-bază

  • în 19 limbi
  • op 60+ locaties
  • Disponibil, de asemenea, ca un examen prin citire

Plan jouw examen VCA Basis

Planificarea examenelor

Waarom een examen VCA-basis doen en je diploma behalen?

Met het VCA-basis-diploma laat je zien dat je de basiskennis bezit van VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu), zoals die gesteld is door Veiligheidschecklist VCA. Je geeft daarmee dus aan dat je veilig kunt werken en daarbij rekening houdt met het milieu en de gezondheid van jezelf en anderen. De B-VCA bestaat uit kennis over onder meer de wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen, en het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen. Als je aan de slag gaat voor een aannemer, dan moet je in de meeste gevallen een B-VCA-diploma hebben. Bijvoorbeeld als je op een bouwterrein of in een risicovolle omgeving werkt. 

Over het examen VCA-basis (B-VCA)

Het B-VCA-examen bestaat uit 40 vragen. De meeste vragen zijn meerkeuzevragen, waarbij soms ook meerdere antwoorden mogelijk zijn. Je hebt maximaal 60 minuten de tijd. Onderaan de pagina zie je welke onderwerpen in het examen aan de orde komen. Je bent geslaagd als je minimaal 64,5% van de maximale 4.000 punten hebt behaald. 

Je ziet direct na het examen of je bent geslaagd. De officiële uitslag krijg je binnen enkele dagen te zien op de site: VCA Uitslag. Daar download je ook het pasje voor op je telefoon. Jouw diploma VCA-basis krijg je thuis gestuurd. Het diploma is tien jaar geldig. Een geldig diploma is vereist om aan de Veiligheidschecklist VCA te voldoen.

Inschrijven voor B-VCA-examen

B-VCA-examens worden op meer dan 60 plaatsen in Nederland afgenomen, tijdens kantoortijden of in de avonduren. PBNA geeft startgarantie; dus de geplande examens gaan altijd door. Aanmelden kan tot 7 uur (als er nog plaatsen beschikbaar zijn) voor het examen. Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging met de exacte aanvangstijd.

Conectați-vă imediat

 

De 40 vragen in het examen VCA-basis zijn als volgt verdeeld over de verschillende onderwerpen: 

Examinare VCA-bază Numărul de întrebări
Reglementări și norme de siguranță 3
Siguranță, întâlniri de lucru și inspecții 1
Prevenire 2
Muncă 4
Echipament individual de protecție 4
Echipament de lucru 6
Activități și circumstanțe specifice 7
Substanțe periculoase 5
Electricitate și radiații 3
Incendiu și explozie 3
Accidente 1
Situații de urgență 1
Total întrebări: 40
Maximum de puncte: 4.000
Minim de trecere: 2.580 puncte (64,5%)

Examen VCA-basis in andere talen

Je kunt ook je examen VCA Basis afleggen in andere talen dan het Nederlands. Waaronder in het Engels, Pools, Turks, Roemeens, Oekraïens en Duits.

Examen VCA-basis als voorleesexamen

De asemenea, puteți susține examenul ca examen cu voce tare. Întrebările și răspunsurile la examen vor fi citite cu voce tare. Pentru examenul cu voce tare veți avea la dispoziție 15 minute suplimentare. Atunci când vă planificați examenul, puteți specifica ce versiune a examenului doriți să susțineți.

Pregătirea pentru examen

Bereid je goed voor op het examen. Het gemiddelde slagingspercentage voor het examen B-VCA ligt rond de 70%. PBNA biedt verschillende mogelijkheden om je goed voor te bereiden. Met het boek Basisveiligheid VCA kun je de benodigde kennis opdoen. Ook kun je oefenen voor het examen met verschillende proefexamens

Înscrieți-vă direct la examen

Via onderstaande knop schrijf je jezelf direct in voor het VCA-examen.

Înregistrează-te

VCA-examen voor een groep bestellen

Înregistrați un grup folosind butonul de comandă de mai jos. Alegeți o dată, o oră și o locație. Dacă faceți acest lucru cu o săptămână înainte de examen, examenul este garantat să se desfășoare. Este posibil și mai repede, vă rugăm să ne contactați. Nu trebuie să înregistrați candidații încă.

Programați

Doriți mai multe informații?

Vă rugăm să ne contactați:

 078 - 62 53 889

 [email protected]

Veți primi un răspuns la întrebarea dumneavoastră nu mai târziu de următoarea zi lucrătoare.

Contact