Prüfung VCA-basic

  • in 19 Sprachen
  • op 60+ locaties
  • auch als Vorleseprüfung

Plan jouw examen VCA Basis

Prüfungsplanung

Waarom een examen VCA-basis doen en je diploma behalen?

Met het VCA-basis-diploma laat je zien dat je de basiskennis bezit van VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu), zoals die gesteld is door Veiligheidschecklist VCA. Je geeft daarmee dus aan dat je veilig kunt werken en daarbij rekening houdt met het milieu en de gezondheid van jezelf en anderen. De B-VCA bestaat uit kennis over onder meer de wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen, en het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen. Als je aan de slag gaat voor een aannemer, dan moet je in de meeste gevallen een B-VCA-diploma hebben. Bijvoorbeeld als je op een bouwterrein of in een risicovolle omgeving werkt. 

Over het examen VCA-basis (B-VCA)

Het B-VCA-examen bestaat uit 40 vragen. De meeste vragen zijn meerkeuzevragen, waarbij soms ook meerdere antwoorden mogelijk zijn. Je hebt maximaal 60 minuten de tijd. Onderaan de pagina zie je welke onderwerpen in het examen aan de orde komen. Je bent geslaagd als je minimaal 64,5% van de maximale 4.000 punten hebt behaald. 

Je ziet direct na het examen of je bent geslaagd. De officiële uitslag krijg je binnen enkele dagen te zien op de site: VCA Uitslag. Daar download je ook het pasje voor op je telefoon. Jouw diploma VCA-basis krijg je thuis gestuurd. Het diploma is tien jaar geldig. Een geldig diploma is vereist om aan de Veiligheidschecklist VCA te voldoen.

Inschrijven voor B-VCA-examen

B-VCA-examens worden op meer dan 60 plaatsen in Nederland afgenomen, tijdens kantoortijden of in de avonduren. PBNA geeft startgarantie; dus de geplande examens gaan altijd door. Aanmelden kan tot 7 uur (als er nog plaatsen beschikbaar zijn) voor het examen. Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging met de exacte aanvangstijd.

Melden Sie sich direkt an

 

De 40 vragen in het examen VCA-basis zijn als volgt verdeeld over de verschillende onderwerpen: 

Prüfung VCA-basic Anzahl der Fragen
Vorschriften und Sicherheitsbestimmungen 3
Sicherheit, Beratung und Inspektionen 1
Prävention 2
Arbeitsplatz 4
Persönliche Schutzausrüstung 4
Arbeitsmittel 6
Spezifische Aktivitäten und Umstände 7
Gefährliche Substanzen 5
Elektrizität und Strahlung 3
Feuer und Explosion 3
Unfälle 1
Notfälle 1
Gesamtzahl der Fragen: 40
Maximale Anzahl von Punkten: 4.000
Bestanden bei mindestens: 2.580 Punkte (dies entspricht 64,5%)

Examen VCA-basis in andere talen

Je kunt ook je examen VCA Basis afleggen in andere talen dan het Nederlands. Waaronder in het Engels, Pools, Turks, Roemeens, Oekraïens en Duits.

Examen VCA-basis als voorleesexamen

Sie können die Prüfung auch als Vorleseprüfung ablegen. Die Prüfungsfragen und Antworten werden dann laut vorgelesen. Für die Vorleseklausur erhalten Sie zusätzliche 15 Minuten Zeit. Bei der Planung Ihrer Prüfung können Sie angeben, welche Version der Prüfung Sie ablegen möchten.

Vorbereitung auf die Prüfung

Bereid je goed voor op het examen. Het gemiddelde slagingspercentage voor het examen B-VCA ligt rond de 70%. PBNA biedt verschillende mogelijkheden om je goed voor te bereiden. Met het boek Basisveiligheid VCA kun je de benodigde kennis opdoen. Ook kun je oefenen voor het examen met verschillende proefexamens

Direkt zur Prüfung anmelden

Via onderstaande knop schrijf je jezelf direct in voor het VCA-examen.

Registrieren

VCA-examen voor een groep bestellen

Melden Sie eine Gruppe an, indem Sie den Bestellbutton unten verwenden. Sie wählen ein Datum, eine Uhrzeit und einen Ort aus. Wenn Sie dies eine Woche vor der Prüfung tun, wird die Prüfung garantiert stattfinden. Schneller ist auch möglich, bitte kontaktieren Sie uns. Sie müssen noch keine Kandidaten anmelden.

Bestellen

Wünschen Sie weitere Informationen?

Wir sind Ihnen gerne behilflich:

 078 - 62 53 889

 [email protected]

Spätestens am nächsten Werktag erhalten Sie eine Antwort auf Ihre Frage.

Kontakt