VCA uitslag examen

Nadat je jouw VCA-examen hebt gedaan, wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten wat de uitslag is ven je certificaat ontvangen. Klik op onderstaande button om jouw officiële examenuitslag te controleren.

 

Controleer je examenuitslag

 

Een positieve uitslag bij 64,5% goed

Of je geslaagd bent voor het examen, hangt af van jouw score en het examen dat je hebt gedaan.
Voor alle examens geldt dat je minimaal 64,5% van alle vragen goed moet hebben beantwoord.

  • Je bent geslaagd voor het examen B-VCA als je 64,5% van de 40 vragen goed hebt beantwoord.
  • Leg je en VCA-VOL examen af, dan moet je minimaal 64,5% goed hebben van de 70 vragen.
  • Ook bij het examen VIL-VCU krijg je 70 examenvragen en moet je hier minimaal 64,5% juist van beantwoorden.

VCA-examenuitslag

 

Als je het VCA-examen via PBNA hebt afgelegd, houden we je niet langer is spanning en zie je direct de voorlopige uitslag op het scherm. Meestal is de volgende werkdag de officiële uitslag bekend. Je kunt dan via onderstaande button jouw officiële uitslag opvragen. Als je het examen ’s avonds gemaakt hebt, dan kan het wat langer duren voordat de officiële uitslag er is, maar jouw uitslag is altijd binnen drie werkdagen bekend.
Benieuwd naar het resultaat? Controleer jouw VCA-uitslag.

De uitslag: Geslaagd! En nu?

Gefeliciteerd! Als je je examenuitslag hebt gecontroleerd en je bent geslaagd, dan kun je direct je VCA-pasje downloaden en opslaan op je mobiele telefoon. Daarmee kun je meteen aantonen dat je ook daadwerkelijk geslaagd bent voor het examen.

Daarnaast wordt jouw positieve examenuitslag opgenomen in het landelijke Centraal Diploma Register van de SSVV. Via het CDR kan altijd nagegaan worden of iemand in het bezit is van een geldig VCA-certificaat en hoelang deze nog geldig is. Handig voor als je niet precies meer weet wanneer je eerder geslaagd was.

De uitslag: Niet geslaagd. En nu?

Ben je niet geslaagd? Wat vervelend! Een schrale troost: zo’n 25% zakt de eerste keer voor het examen. Gelukkig kun je al snel weer opnieuw examen doen.
Wil je weten op welke vragen je gezakt bent, dan heb je na afloop van het examen, bij de voorlopige uitslag, direct de mogelijkheid om in te zien welke vragen je verkeerd hebt beantwoord.
Je ziet je score en de fout beantwoorde vragen. Klik je op de fout beantwoorde vragen, dan krijg je de vraag opnieuw te zien. Er staat overigens niet aangegeven wat het juiste antwoord was. Dat is aan jou om te achterhalen voor het herexamen.

Ben je gezakt omdat je je niet optimaal hebt voorbereid? Bereid je dan voor op je volgende examen door een VCA-cursus te volgen, het studiemateriaal nog eens te bestuderen, of nog wat meer te oefenen met een aantal oefenexamens.

Ben je er klaar voor? Plan dan opnieuw je VCA-examen in.

Plan je (her)examen