PBNA Header Image 18

SOG-examens

Bestel hier direct je SOG-examen

Bestellen

SOG-examens

Exameninstituut PBNA werkt samen met de door VCA Infra erkende SOG-opleiders. De SOG-examens kunnen alleen aangevraagd worden door deze erkende opleiders en kunnen niet incompany afgenomen worden.

Examenkandidaten volgen eerst een opleiding bij een van deze opleiders, PBNA is het onafhankelijke exameninstituut dat de examens afneemt.
De SOG-examens van PBNA voldoen aan de landelijke eisen van de SSVV.

Wat is SOG?

De betekenis van SOG is “SSVV Opleidingen Gids”. De SSVV is de eigenaar van het VCA en SOG-stelsel. De SSVV heeft instructies, trainingen en opleidingen voor risicovolle taken gebundeld in de SSVV Opleidingengids (SOG). Een SOG-certificaat is een veiligheidscertificaat dat verbonden is aan het VCA-certificeringssysteem. VCA behandelt algemene veiligheidsprincipes die noodzakelijk zijn om veilig te werken in risicovolle werkomgevingen. SOG is gericht op werknemers die gespecialiseerde taken hebben binnen risicovolle werkomgevingen. SOG-examens zijn gericht op de risicovolle taken in industrie, bouw- en installatiebranche.
Een SOG-certificaat geeft een verdieping aan de algemene veiligheidsprincipes van VCA. Zowel SOG- als VCA-certificeringen worden door de SSVV beheerd.

Er zijn veel verschillende SOG-examens, gericht op specifieke taken.
In het overzicht hieronder vind je de meest afgenomen SOG-examens.

SOG-examens in verschillende talen

SOG-examens zijn in verschillende talen beschikbaar.
Naast het Nederlands zijn veel SOG-examens ook te boeken in het Duits, Engels, Pools, Roemeens en Portugees.
Bekijk het overzicht met verschillende talen (pdf)

SOG-examenuitslag en diploma

Als je een theorie-examen doet voor SOG, dan zie je direct na afloop van het examen of je bent geslaagd. Dit is een voorlopige uitslag.
De officiële uitslag wordt binnen 3 dagen per mail gestuurd naar jou of de opdrachtgever. Dan is ook de officiële uitslag beschikbaar via www.vca-uitslag.nl. Als je bent geslaagd, kun je daar ook het gratis digitale pasje inzien en vastzetten op je mobiele telefoon.

Bij de praktijkexamens ontvang je de uitslag in elk geval binnen vier weken. De uitslag wordt per mail gecommuniceerd.

Diverse SOG-cursussen bestaan uit zowel een theorie-examen als een praktijkexamen. Heb je zowel je theoriecertificaat als praktijkcertificaat behaald, dan ontvang je het diploma. De diploma’s worden verstuurd naar de opdrachtgever voor het examen. Dit kan het opleidingsinstituut, de werkgever of jij als kandidaat zijn.

Ben je je diploma kwijt of heb je een duplicaat diploma nodig? Je kunt een kopie van het diploma bestellen voor € 15,00.

Meer informatie

Wij helpen je graag

 078 – 62 53 765

 [email protected]

Je krijgt uiterlijk de eerstvolgende werkdag antwoord op je vraag.

Contact

De verschillende SOG-examens