techtec trainingen header

Klantverhaal: Techtec

Ontdek hoe onze aanpak en persoonlijke begeleiding technische professionals ondersteunen bij het bereiken van hun doelen, aan de hand van inspirerende klantverhalen. 

Examinator met een menselijke aanpak 

pbna klantverhaal techtec

TechTec helpt technici het volgende level te bereiken in hun carrière, met trainers die zelf midden in de praktijk staan. Ze zijn op de hoogte van de laatste technologieën, geven persoonlijke begeleiding en zorgen dat je antwoord krijgt op al je vragen. Zo helpen ze cursisten vol vertrouwen aan de slag te gaan in een veilige omgeving. Het nog jonge bedrijf zocht een examinerende partij die aansluit bij die visie en dat vonden ze in PBNA. Oprichter Terry van den Dungen legt uit waarom. 

pbna klantverhaal techtec 2

“We wilden een examenbureau dat menselijkheid combineert met strikte regelgeving en dat vonden we bij PBNA. Ze zijn er niet om cursisten af te zeiken als ze iets niet goed doen. Integendeel, ze zijn er om je op een persoonlijke manier te examineren. Kwaliteit staat natuurlijk boven aan, maar de omgang is gewoon heel prettig. Dat is voor ons belangrijk.” 

Pragmatisch en met praktijkervaring 

“PBNA is een onafhankelijk instituut dat mee wil denken met de wensen rondom het examen. Bovendien zijn wij erg hands-on, want we komen allemaal rechtstreeks uit de praktijk. Als iemand de lesstof niet helemaal begrijpt, dan nemen we de cursist bij de hand en dan laten we het zien. De mensen van PBNA staan ook met de poten in de klei, dus daarom hebben we een enorm goede klik. Ze weten waar het over gaat en wat de achtergronden zijn. Ook als examenkandidaat word je daardoor gerustgesteld. Je snapt direct: die mensen weten waar ze het over hebben. 

pbna klantverhaal techtec

Een unieke constructie

Ik ben zelf ook opleider bij TechTec. Wij geven Fgassen 1 en Fgassen 2 volgens een unieke constructie. Je komt hier voor een opleiding. Die plannen we inclusief enkele meetmomenten. Aansluitend organiseren we hier het volledige examen. De examinatoren van PBNA komen dan bij ons langs. Dus als we een nieuwe groep cursisten hebben, leggen we meteen samen met PBNA de examendata vast. Dat gaat uitstekend. Het succes is dan vele malen hoger. De stof zit dan nog vers in het hoofd.” 

 

“De examinatoren van PBNA komen na de cursus direct bij ons langs, het succes is dan vele malen hoger”

pbna klantverhaal techtec

Op zoek naar verbinding

“Ik kende PBNA al vanuit de jaren 80. Onder andere via de Stichting Opleiding Metaal en Koeltechniek. We hebben eerst rondgekeken, maar PBNA sloot gewoon het beste aan bij onze visie. Bij een andere partij hadden we bijvoorbeeld geen goed gevoel. Die waren nogal statisch en straalden vooral uit dat wij hún nodig hadden in plaats van andersom. We zoeken juist naar verbinding. Je moet elkaar verder helpen. Blijven ontwikkelen. En dat kan bij PBNA. 

pbna klantverhaal techtec

Heel fijn samenwerken

Dat zie je ook terug in de samenwerking. Een voorbeeld. We huurden altijd een examenlocatie af voor de hele dag. Maar de examens waren meestal rond 14.00 uur klaar. Dus gingen we in gesprek met PBNA en stelden voor omdat in de rest van de middag de herexamens te doen. PBNA pakte dat meteen op en we hebben dat in overleg uitgeprobeerd. Werkte fantastisch! Ook mondelinge examens voor dyslectische cursisten; was binnen een paar dagen geregeld. Kijk, dat is gewoon heel fijn samenwerken.

pbna klantverhaal techtec

Een autoriteit

“PBNA is simpelweg een autoriteit op het gebied van examens. Er is geen ander bureau dat het zo goed voor elkaar heeft. Dus als er iets is dan kunnen ze meteen, op basis van hun enorme kennis, schakelen op de problematiek in de markt. De professionaliteit en veelzijdigheid komt steeds meer naar boven drijven en dat dragen ze ook steeds beter uit. Een hele sterke kracht. Zo is PBNA is voor ons echt een toegevoegde waarde. Ook voor de cursist. Die menselijke houding heeft gewoon invloed op de slagingskans. Dat zie je. 

Bekijk meer klantverhalen