B VCA (vca basis) Prüfung

  • in 18 Sprachen an 50 Orten
  • offene Registrierung
  • für private Gruppen
  • auch als Vorleseprüfung

Wanneer B VCA (VCA basis)?

Met het B VCA basis diploma laat je zien dat je de basiskennis bezit van VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) zoals die gesteld is door Veiligheidschecklist VCA. Je geeft daarmee dus aan dat je veilig kunt werken en daarbij rekening houdt met het milieu en de gezondheid van jezelf en anderen. De B-VCA bestaat uit kennis over onder meer de wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen en het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen. Als je aan de slag gaat voor een aannemer, dan moet je in de meeste gevallen een B-VCA diploma hebben. Bijvoorbeeld als je op een bouwterrein of in een risicovolle omgeving werkt. 

VCA basis (B VCA) examen

Het B-VCA examen bestaat uit 40 vragen en je hebt hiervoor maximaal 60 minuten de tijd. Onderaan de pagina zie je welke onderwerpen in het examen aan de orde komen. Je bent geslaagd als je minimaal 64,5% van de maximale 4.000 punten hebt behaald. 

Je ziet direct na het examen of je bent geslaagd. De officiële uitslag kun je binnen enkele dagen zien op de site: VCA Uitslag. Daar kun je ook het pasje downloaden op je telefoon. Je ontvangt dan het VCA pasje en B-VCA diploma. De behaalde diploma’s zijn tien jaar geldig en zijn vereist om aan de Veiligheidschecklist VCA te voldoen.

Inschrijven voor B VCA examen

B-VCA examens worden op 50 plaatsen afgenomen, tijdens kantoortijden of in de avonduren. PBNA geeft startgarantie; dus de geplande examens gaan altijd door. Aanmelden kan tot 7 uur (als er nog plaatsen beschikbaar zijn) voor het examen. Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging met de exacte aanvangstijd.

Melden Sie sich direkt für das B VCA-Examen an

 

Die 40 Fragen in der B VCA-Prüfung sind wie folgt auf die verschiedenen Fächer verteilt: 

B SCC-Prüfung  Anzahl der Fragen
Vorschriften und Sicherheitsbestimmungen 3
Sicherheit, Beratung und Inspektionen 1
Prävention 2
Arbeitsplatz 4
Persönliche Schutzausrüstung 4
Arbeitsmittel 6
Spezifische Aktivitäten und Umstände 7
Gefährliche Substanzen 5
Elektrizität und Strahlung 3
Feuer und Explosion 3
Unfälle 1
Notfälle 1
Gesamtzahl der Fragen: 40
Maximale Anzahl von Punkten: 4.000
Bestanden bei mindestens: 2.580 Punkte (dies entspricht 64,5%)

Für die Prüfung anmelden

Via onderstaande knop bestel je direct jouw examen.

Bestellen

Wünschen Sie weitere Informationen?

Wir sind Ihnen gerne behilflich:

 078 – 62 53 889

 [email protected]

Spätestens am nächsten Werktag erhalten Sie eine Antwort auf Ihre Frage.

Kontakt

VCA-Prüfung für eine Gruppe buchen

Via onderstaande bestelknop, kies je datum, tijd en locatie. Als je dit een week voor het examen doet gaat het examen gegarandeerd door. Sneller kan ook, maar dan graag in overleg. Je hoeft dan nog geen kandidaten aan te melden.

Bestellen