Verlenging geldigheid Nederlandse rijbewijzen

Voor de VCA en SOG-examens moet iedere kandidaat zich legitimeren met een geldig ID-bewijs. Een geldig Nederlands rijbewijs is ook toegestaan. De Nederlandse Overheid heeft de eerder aangekondigde dispensatieregeling opnieuw verlengd.

Voorbeeld Rijbewijs 2014 Voorzijde2 

Dispensatie voor verlopen Nederlandse rijbewijzen

Voor de VCA en SOG-examens moet iedere kandidaat zich legitimeren met een geldig ID-bewijs. Een geldig Nederlands rijbewijs is ook toegestaan. 

De Nederlandse overheid heeft de eerder aangekondigde dispensatieregeling opnieuw verlengd. De geldigheidsduur van alle Nederlandse rijbewijzen die vanaf 1 februari 2020 zijn verlopen, geldt de volgende dispensatieregeling van de overheid.  Voor de VCA- en SOG-examinering houdt dit in dat de dispensatie alléén geldt voor (verlopen) rijbewijzen, afgegeven door een Nederlandse overheidsinstantie.

Voorbeeld, een kandidaat mag zich bij het examen identificeren met een Nederlands rijbewijs dat is/zal verlopen na 1 februari 2020 als is voldaan aan de regels van de Nederlandse overheid. Indien de kandidaat géén rijbewijs kan overleggen, dan moet hij/zij dit doen met een geldig paspoort of ID-bewijs.

Hier kun je je direct aanmelden voor het VCA-examen

Heb je vragen naar aanleiding van dit nieuwsbericht, neem dan contact met ons op

Contact

Meld je aan voor de nieuwsbrief