VCA-bank

Als bedrijf kun je een VCA-certificaat halen en als werknemer een VCA-diploma. Of een bedrijf of persoon de juiste en geldige papieren heeft staat centraal geregistreerd in de VCA-bank. Heeft een bedrijf of medewerker een geldig VCA-certificaat of -diploma? VCA-diploma’s en -certificaten worden centraal geregistreerd in de VCA-bank van SSVV.

Ga naar de VCA-bank

 

Geldigheidsduur VCA-diploma

Vroeger waren VCA-diploma’s 5 jaar geldig, maar inmiddels is ieder VCA-diploma 10 jaar geldig. In 10 jaar tijd verandert er aardig wat in de wet- en regelgeving rondom veiligheid. Goed dus om na een tijd opnieuw je VCA te behalen en je kennis weer up-to-date te brengen.

Heb jij al eens een VCA-examen gedaan en je VCA-diploma gehaald? Maar weet je niet meer precies hoe lang dit geleden is en of je toe bent aan een herhaling?

Het antwoord hierop vind je in de centrale VCA-bank. Uitgegeven VCA-diploma’s zijn in dit register terug te vinden door het invoeren van een naam en geboortedatum. Je ziet dan gelijk tot wanneer jouw VCA-diploma geldig is.

Bedrijven controleren in de VCA-bank

Naast dat je in de VCA-bank de geldigheidsduur van een VCA-certificaat kunt opzoeken, kun je ook kijken of een bedrijf een geldig VCA-bedrijfscertificaat heeft.
Een VCA-bedrijfscertificaat is 3 jaar geldig. Het is niet zo dat het bedrijf na 3 jaar pas getoetst wordt. Bedrijven met een VCA Bedrijfscertificering worden ieder jaar gecontroleerd.