SOG veel gestelde vragen

 • In welke talen zijn de SOG-examens mogelijk?

  Zie dit overzicht voor de mogelijke talen voor het SSVV SOG examen.

   

   

 • Waar staat SOG voor?

  De afkorting SOG staat voor SSVV Opleidingen Gids. De SSVV is de eigenaar van het VCA en SOG-stelsel. De SSVV heeft instructies, trainingen en opleidingen voor risicovolle taken gebundeld in de SSVV Opleidingengids (SOG). Het aanbod uit de SOG is een aanvulling op de VCA-opleidingen en heeft o.a. betrekking op de SOG-examens die PBNA aanbiedt.

 • Mijn gegevens staan niet correct in het Centraal Diploma Register.

  Als je het VCA of SOG-diploma bij PBNA hebt behaald, neem dan contact op met PBNA op telefoonnummer 078-6253889, of stuur een mail met je gegevens naar [email protected]. Wij laten je binnen 2 werkdagen horen hoe dit kan worden opgelost.

 • Hoelang duurt het voor ik mijn uitslag en diploma ontvang?

  Als je examen doet voor VCA of SOG, dan zie je direct na afloop van het examen of je bent geslaagd. Dit is een voorlopige uitslag. De officiële uitslag wordt binnen 3 dagen per mail gemeld aan jou of de opdrachtgever. Dan is tevens de officiële uitslag beschikbaar via www.vca-uitslag.nl. Als je bent geslaagd, kun je daar ook het gratis digitale pasje inzien en vastzetten op je mobiele telefoon.

  Bij overige examens ontvang je de uitslag in elk geval binnen vier weken. De uitslag wordt per mail gemeld en dezelfde dag worden ook de diploma’s verstuurd. Wij versturen de diploma’s altijd naar de opdrachtgever, dit kan het opleidingsinstituut, de werkgever of jij als kandidaat zijn.