VOL VCA Examen

  • in 4 talen op 50 plaatsen
  • met open inschrijving
  • voor besloten groepen

Wanneer VOL VCA?

Ben je operationeel leidinggevende bij een aannemer of een bedrijf met het VCA certificaat? Dan moet je het diploma VCA VOL (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA) hebben. Daarmee geef je aan dat je veilig werkt en rekening houdt met het milieu en de gezondheid van jou en de medewerkers waaraan je leiding geeft.

Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VOL-VCA)

Het VCA VOL examen (ook bekend als VCA 2 of de officiële afkorting VOL-VCA) bestaat uit 70 vragen en je hebt hiervoor maximaal 75 minuten de tijd voor.  Onderaan de pagina zie je welke onderwerpen in het examen aan de orde komen. Je bent geslaagd als je minimaal 64,5% van het maximaal 7.000 punten hebt behaald.

Je ziet direct na het examen of je bent geslaagd. De officiële uitslag kun je binnen enkele dagen zien op www.vca-uitslag.nl. Daar kun je ook het pasje downloaden op je telefoon. Je ontvangt dan het VCA pasje en VOL-VCA diploma. De behaalde diploma’s zijn tien jaar geldig en zijn vereist om aan de Veiligheidschecklist VCA te voldoen.

Inschrijven voor VCA-VOL examen

VCA-VOL examens worden op 50 plaatsen afgenomen, zowel tijdens kantoortijden of in de avonduren. PBNA geeft startgarantie; dus de geplande examens gaan altijd door. Aanmelden kan tot 7 uur (als er nog plaatsen beschikbaar zijn) voor het examen. Na aanmelding ontvangt je van ons nog een bevestiging met de exacte aanvangstijd.

 

Direct aanmelden VCA examen

 

Onderwerpen van het VOL VCA examen

Het VOL VCA examen bestaat uit 70 vragen. Hieronder tref je de onderwerpen en de verdeling van de vragen aan. In het VOL VCA boek worden alle onderwerpen behandeld en met voorbeelden uit de praktijk toegelicht. Onze online proefexamens zijn hetzelfde samengesteld, zodat je tijdens het maken van oefenexamens ervaart hoe het echte examen zal zijn. Je gaat dan met meer zekerheid naar jouw VCA examen.  

VOL-VCA examen  Aantal vragen
Regelgeving en veiligheidsregels 11
Veiligheid, overleg en inspecties 5
Preventie 8
Werkplek 6
Persoonlijke beschermingsmiddelen 4
Arbeidsmiddelen 6
Specifieke werkzaamheden en omstandigheden 9
Gevaarlijke stoffen 7
Elektriciteit en straling 4
Brand en explosie 5
Ongevallen 2
Noodsituaties 3
Totaal aantal vragen: 70
Maximaal aantal punten: 7.000
Geslaagd bij minimaal: 4.515 punten (dit is 64,5%)

Bestellen

Via onderstaande knop bestel je direct jouw examen.

VCA examen voor individuen

Meer informatie?

Wij helpen je graag

 078 – 62 53 889

 [email protected]

Je krijgt uiterlijk de eerstvolgende werkdag antwoord op je vraag.

Meer informatie

Bereid je voor

Bereid je voor op jouw examen met het lesmateriaal van PBNA of de proefexamens

VCA lesmateriaal & VCA proefexamen