VCA-Examen complet

  • în 4 limbi în 60 de locații
  • examenmomenten: doordeweeks, ’s avonds of op zaterdag
  • de asemenea, în cadrul companiei / grupuri închise
  • officieel SSVV-erkend VCA-diploma

Plan direct het VCA-VOL-examen

Planificați direct

VCA-Examen complet

Ben je operationeel leidinggevende bij een aannemer of een bedrijf met het VCA-certificaat? Dan moet je het diploma VCA-VOL (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA) hebben. Daarmee geef je aan dat je veilig werkt en rekening houdt met het milieu en de gezondheid van jou, en de medewerkers waaraan je leiding geeft. Het VCA-VOL-diploma is officieel erkend door SSVV.

Examen Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (VCA-VOL)

Het VCA-VOL-examen (ook bekend als VCA 2 of de officiële afkorting VOL-VCA) bestaat uit 70 vragen. Je hebt maximaal 75 minuten de tijd voor het maken van het examen. Onderaan deze pagina zie je welke onderwerpen in het examen aan de orde komen. Je bent geslaagd als je minimaal 64,5% van de maximaal 7.000 punten hebt behaald.

Je ziet direct na het examen of je bent geslaagd. De officiële uitslag kun je binnen enkele dagen zien op www.vca-uitslag.nl. Daar download je ook het pasje voor op je telefoon. Je ontvangt dan het VCA-pasje en VOL-VCA-diploma. De behaalde diploma’s zijn tien jaar geldig en zijn vereist om aan de Veiligheidschecklist VCA te voldoen. Het diploma is officieel erkend door de SSVV.

Inschrijven voor het VCA-VOL-examen

VCA-VOL-examens worden op 60 plaatsen afgenomen, zowel tijdens kantoortijden als in de avonduren. PBNA geeft startgarantie; dus de geplande examens gaan altijd door. Aanmelden kan tot 7 uur voor het examen. Tenminste, als er nog plaatsen beschikbaar zijn. Na het aanmelden ontvangt je van ons nog een bevestiging met alle gegevens.

Abonează-te direct

VCA-VOL-examenvragen

De 70 vragen in het VCA-VOL-examen, zijn als volgt verdeeld over de verschillende onderwerpen.

VCA VOL-examen  Numărul de întrebări
Reglementări și norme de siguranță 11
Siguranță, întâlniri de lucru și inspecții 5
Prevenire 8
Muncă 6
Echipament individual de protecție 4
Echipament de lucru 6
Activități și circumstanțe specifice 9
Substanțe periculoase 7
Electricitate și radiații 4
Incendiu și explozie 5
Accidente 2
Situații de urgență 3
Total întrebări: 70
Maximum de puncte: 7.000
Minim de trecere: 4.515 puncte (64,5%)

Voor iedere vraag kun je maximaal 100 punten behalen. Je bent geslaagd voor het examen als je in totaal minimaal 4.515 punten hebt behaald (dit is 64,5% van het maximaal aantal punten). Enkele dagen na het examen staat de officiële uitslag op www.vca-uitslag.nl, daar kun je ook het pasje downloaden. 

Înregistrarea la examen

Via onderstaande knop kun je direct het VCA-VOL-examen plannen.

aanmelden VCA VOL-examen

Examen în cadrul companiei

Aveți mai mulți colegi care doresc și ei să susțină examenul? Este posibil și un examen în cadrul companiei.

Mai multe despre in-company

Examen + pachet de studiu

Moet je je nog voorbereiden op het VCA-VOL-examen, bestel dan het studiepakket erbij. Je ontvangt een voucher voor het examen, het ebook en 5 proefexamens. Een voordelige keuze!

Pachet de comandă

VCA-VOL-examen in verschillende talen

Behalve in het Nederlands, is het VCA-VOL-examen ook beschikbaar in Engels, Frans en Duits. Net als het Nederlandse examen gaat het om 70 vragen die in 75 minuten beantwoord moeten worden. Kies hieronder de taal van jouw keuze en plan je examen!

VCA-VOL-proefexamen

Om je goed voor te bereiden op het examen, kun je oefenen door het maken van proefexamens.
Het proefexamen geeft een realistisch beeld van het VCA-examen. De opbouw komt overeen met de officiële examens. De feedback bestaat uit het resultaat, het terugkijken naar je fouten en een studieadvies. Kandidaten die de VCA-proefexamens hebben gebruikt, geven aan dat zij daardoor met meer vertrouwen aan het echte VCA-examen begonnen.

PBNA biedt verschillende VCA-proefexamens aan, die zowel in het Nederlands als in het Engels, Pools en Roemeens beschikbaar zijn. Je kunt een pakket van 5 of 10 proefexamens bestellen.

Comandați examene de probă

VCA-VOL-boek

Tijdens de voorbereiding van het VCA-VOL-examen, kan het VCA-VOL-boek niet ontbreken. Het boek bevat al het lesmateriaal dat je nodig hebt om je de examenstof eigen te maken. Je bestelt het boek eenvoudig online. Daarbij kun je kiezen uit een Nederlands, Duits of Engels boek.

Apropo, în carte veți găsi și un cod pentru un examen de probă gratuit. 

Bestel het VCA-VOL-boek