MASE- en VCA diploma’s gelijkwaardig

Vanuit de ambitie die de SSVV, het France Chimie en CSM (België) delen om tot een gezamenlijk instrument te komen voor gezondheid en veiligheid op Europees niveau, zijn zij overeengekomen dat MASE en VCA voortaan als gelijkwaardig worden erkend.

MASE- en VCA diploma’s gelijkwaardig

Vanuit de ambitie die de SSVV, het France Chimie en CSM (België) delen om tot een gezamenlijk instrument te komen voor gezondheid en veiligheid op Europees niveau, zijn zij overeengekomen dat MASE en VCA voortaan als gelijkwaardig worden erkend. Gelijkwaardigheid erkend van het Franse MASE-diploma (N1/N2) en de VCA-Basis en VCA-VOL diploma’s!

De volgende randvoorwaarden zijn van toepassing: BVCA en VOL-VCA diploma’s hebben een geldigheid van 10 jaar, echter voor de MASE N1 is dat 3 jaar en voor N2 diploma’s is dat 4 jaar.

Heb je een VCA-diploma en ga je in Frankrijk werken, houd er dan rekening mee dat het BVCA na 3 jaar en het VOL-VCA na 4 jaar vernieuwd moet worden door een nieuw VCA-examen. Dit om de geldigheid van de diploma’s aan te passen aan het Franse systeem. Heb je VOL-VCA en ga je in Frankrijk werken dan dien je ook de taal te beheersen.

De geldigheid van de VCA-diploma’s zijn te controleren in:

De geldigheid van de MASE France-diploma’s zijn te controleren op de diploma-pas.

Heb je vragen naar aanleiding van dit nieuwsbericht, neem dan contact met ons op

Contact

Meld je aan voor de nieuwsbrief