VCA online

VCA online halen? Lees meer over de mogelijkheden

Je wilt je VCA-diploma halen, maar je wilt het liefst alles online doen. Misschien staat jouw volle agenda het niet toe om een cursus op locatie te volgen. Of misschien leer je het liefste in je eigen tempo.
Lees hoe je dat aanpakt.

VCA-examen online

Allereerst: het is niet mogelijk om écht alles online vanuit huis te doen. Wil je jouw VCA-certificaat halen, dan zul je een examen moeten doen. De VCA-examens worden op zo’n 60 verschillende locaties in Nederland gegeven. Er is altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Maar dat betekent wel dat je niet vanuit huis het examen af kunt leggen.

Jouw VCA-examen boek je wél online. Via PBNA.com kun je jouw plek voor de volgende examens reserveren:

Ook is het mogelijk het VCA-examen als voorleesexamen of in andere talen te doen.

VCA-cursus online

Het is aan te bevelen om jezelf goed voor te bereiden op het examen. Wil je je online voorbereiden op het examen, dan kun je dat op verschillende manieren doen.
Zo kun je ervoor kiezen om een online cursus te volgen. PBNA brengt je graag in contact met een VCA-opleider, mocht je het liefst een e-learning willen volgen.

Je kunt er ook voor kiezen om zelf online te studeren. PBNA biedt studiemateriaal aan, waarmee je zelf thuis online kunt studeren en je zo perfect kunt voorbereiden op het examen:

  • Bestel het VCA-boek. Deze kun je thuisbezorgd krijgen, maar ook als ebook online lezen
  • Bij het boek ontvang je een gratis online examentraining
  • Je kunt ook extra proefexamens bijbestellen

Wil je volledig online en thuis je voorbereiden op het VCA-examen? Bestel dan het combinatiepakket. Je ontvangt dan het ebook, 5 extra proefexamens en een inschrijving voor jouw VCA-examen.

 

Bestel het combinatiepakket

 

Twijfel je tussen het volgen van een cursus en online studeren?

Je kunt je prima online voorbereiden op jouw examen VCA, maar het volgen van een fysieke cursus heeft wel diverse voordelen. Het voordeel van een VCA-cursus op locatie is dat er dieper ingegaan wordt op praktijksituaties. De docent legt de VCA-onderwerpen uit vanuit praktijksituaties en er is alle mogelijkheid om vragen te stellen of dieper op onderdelen in te gaan. Je weet dan niet alleen wat er van je verwacht wordt in bepaalde situaties, maar snapt ook beter het ‘waarom’ daarachter. Zo kun je de lesstof beter onthouden.

VCA-examen met PBNA

PBNA is de plek in Nederland voor examens op het gebied van veiligheid. Al meer dan 110 jaar richten wij ons op veiligheid in en om het werk. Daarom hebben we ook het predicaat ‘koninklijk’ gekregen. Wil jij een VCA-examen afleggen, dan kun je deze boeken met PBNA. Meestal kun je binnen 48-uur al terecht bij een examenlocatie bij jou in de buurt. Je ontvangt binnen één werkdag jouw examenuitslag en het digitale VCA-pasje.

 

 

 

 

Meer over VCA-cursussen

Lees meer over de VCA-cursussen

VCA cursus

Meer over VCA-boeken en ebooks

Vanuit huis en online leren voor je VCA-examen met de juiste studiematerialen. Bekijk het aanbod boeken en ebooks.

VCA-boeken

Meer over VCA-examens

Wil je je VCA-certificaat halen, dan moet je een VCA-examen afleggen. Lees meer over de VCA-examens.

VCA-examens

Ga naar de VCA-examens

Naar examens