Logo: PBNA, De grootste in VCA & SOG examens

VCA Examen

VCA examen en VCA diploma behalen

PBNA biedt 3 verschillende VCA examens aan:

B-VCA

Basis Veiligheid VCA (ook wel bekend als VCA 1 of vca basis certificaat)
Met het B-VCA diploma laat u zien dat u de basiskennis bezit van VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) zoals die gesteld is door SSVV en VCA infra.  Het examen omvat 40 vragen en u heeft hiervoor maximaal 60 minuten. U bent geslaagd als u minimaal 28 vragen goed hebt beantwoord. U ontvangt dan het VCA pasje en B VCA diploma dat 10 jaar geldig is. Ga naar aanmelden voor het B-VCA

VOL-VCA

Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (ook bekend als VCA 2 of VCA VOL certificaat)
Bent u operationeel leidinggevende bij een aannemer? Dan moet u het diploma VCA VOL (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA) hebben. Daarmee geeft u aan dat u veilig werkt en rekening houdt met het milieu en de gezondheid van u en de medewerkers waaraan u leiding geeft. Het examen omvat 70 vragen en u heeft hiervoor maximaal 75 minuten. U bent geslaagd als u minimaal 49 vragen goed hebt beantwoord. U ontvangt dan het VCA pasje en VOL VCA diploma dat 10 jaar geldig is.  Ga naar aanmelden voor het VOL-VCA

VIL-VCU

Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden VCU 
Bent u intercedent of leidinggevende van een uitzendbureau? Dan moet u beschikken over het diploma Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden VCU (VIL-VCU). Daarmee geeft u aan dat u weet welke veiligheidseisen worden gesteld aan personeel bij VCA-gecertificeerde bedrijven. Het examen omvat 70 vragen en u heeft hiervoor maximaal 75 minuten. U bent geslaagd als u minimaal 49 vragen goed hebt beantwoord. U ontvangt dan het VCA pasje en VIL VCU diploma dat 10 jaar geldig is. Alle examenvragen worden ontwikkeld door de VCA examenbank; zij zijn inhoudelijk verantwoordelijk voor alle VCA en VIL examens.  Ga naar aanmelden voor het VIL-VCU

 

Individueel examen of VCA examens voor groepen

PBNA biedt diverse soorten VCA examens aan. Als individu kunt u kiezen voor één van onze ‘open’ inschrijfmomenten die bijna dagelijks plaatsvinden op locaties in het hele land. Klik hier voor een overzicht van de locaties. Bedrijven, VCA opleiders, scholen etc. kunnen uiteraard ook gebruik maken van onze open inschrijvingen. Het organiseren van een ‘besloten examen’ voor groepen vanaf 8 kandidaten zijn financieel zeer aantrekkelijk. Klik hier voor meer informatie over besloten examens.  

 

VCA spoedexamen

Moet u snel over het VCA diploma beschikken, dan biedt PBNA spoedexamens aan. Het VCA examen wordt op afspraak afgenomen op ons kantoor in Zwijndrecht. Dit kan op korte termijn tijdens kantoortijden plaatsvinden. Als u slaagt, krijgt u het diploma direct mee. Reserveren?

VCA lesmateriaal van PBNA

Wij vinden het van belang dat u zich zo goed mogelijk voorbereid op uw examen. Hiervoor heeft PBNA eigen lesmateriaal ontwikkeld zodat u zo voorbereid als mogelijk uw VCA examen kunt afleggen. De lesboeken van PBNA worden tijdens de meest VCA opleidingen en VCA cursussen gebruikt en is hoog gewaardeerd door zowel docenten als cursisten. De stof omvat veel vragen, zodat tijdens uw vca opleiding veel vragen kunt oefenen.  De VCA lesmateriaal is hier te bestellen.

 

VCA locaties van PBNA

PBNA heeft 40 locaties beschikbaar waar u uw VCA examen kunt afleggen. Deze examens worden middels een CBT (Computer Based Testing) aangeboden. Het voordeel van een CBT examen betekent dat u direct na afloop van uw examen de vca uitslag ziet. Alle geslaagden kandidaten worden opgenomen in het Centraal Diploma Register van de SSVV en VCA infra Uw opdrachtgevers en u kunt altijd een vca check uitvoeren in deze vca databank. Hiermee toont u officieel aan dat u beschikt over een geldig vca diploma. Ga naar aanmelden voor een van de 40 examenlocaties. U kunt daar uw provincie of examenperiode selecteren.

 

VCA proefexamens

In het PBNA lesmateriaal zijn veel oefenvragen opgenomen zodat u zich goed kunt voorbereiden op het VCA examen. Als afsluiting van uw zelfstudie of opleiding is het goed om een officieel proefexamen te maken. U kunt dan zien hoe het echte examen is opgebouwd en vast wennen aan het soort vragen. U kunt hier ook kiezen voor online proefexamens en zo toetst u uw kennis online. Voor een klein bedrag kunt u 25 proefexamens maken en leert u welke onderwerpen uit het boek u nog eens extra moet bestuderen. Het meest eerlijke beeld krijgt u als u het examen maakt en de start- en eindtijd bijhoudt. U ervaart dan zelf dat u voldoende tijd heeft om alle vragen en antwoorden rustig door te lezen.

 

SSVV en VCA infra

Het VCA-stelsel is eigendom van SSVV (www.ssvv.nl). Op www.vca.nl vindt u veel achtergrondinformatie over de VCA certificering van bedrijven, over de eisen die worden gesteld aan medewerkers en leiddinggevenden. Tevens treft u daar informatie aan over de internationale erkenning van VCA (Veiligheid Gezondheid Milieu Checklist Aannemers). Alle examens worden uitgevoerd onder erkenning van VCA infra (www.vcainfra.nl) voorheen www.ecabo.nl . Alle erkende examencentra van VCA in Nederland zijn daar aangemeld. 

VCA Examen gerelateerde informatie

 

Koninklijke PBNA BV
  • Bezoekadres
  • H.A. Lorentzstraat 1A
  • 3331 EE Zwijndrecht
  • Postadres
  • Postbus 68
  • 3330 AB Zwijndrecht