Wat is een SOOB subsidie?

Met de SOOB-subsidie kunnen werkgevers oa trainingen en cursussen financieren voor hun werknemers. Maar waarom nu eigenlijk?

Wat is een SOOB subsidie?

De SOOB-subsidie is een regeling die bedrijven in de transport- en logistieksector stimuleert om te investeren in de scholing en ontwikkeling van hun werknemers. Het doel van de regeling is om de kwaliteit van het personeel te verbeteren en zo bij te dragen aan de verdere professionalisering van de sector.

Met de SOOB-subsidie kunnen werkgevers bijvoorbeeld trainingen en cursussen financieren voor hun werknemers, maar ook nieuwe lesmaterialen ontwikkelen en innovatieve projecten ondersteunen. Hierbij wordt een deel van de kosten vergoed door de SOOB.

Om in aanmerking te komen voor SOOB-subsidie, moeten werkgevers aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moeten ze bijvoorbeeld de salarissen van hun werknemers goed bijhouden en moeten de opleidingen en trainingen die ze financieren aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen.

Vanaf 1 januari 2021 is het verplicht om de gesubsidieerde examens te laten afnemen door een erkende en gecertificeerde exameninstelling. De Sectorinstituut Transport en Logistiek heeft ons het certificaat ‘Gecertificeerd exameninstelling Transport & Logistiek’ verstrekt. Wij zijn gecertificeerd om examens af te nemen voor opleidingen waarvoor via SOOB een subsidie is ontvangen.

Wil jij meer weten? Neem dan contact op met Helene Munne via 06 – 10 19 19 40.

Heb je vragen naar aanleiding van dit nieuwsbericht, neem dan contact met ons op

Contact

Meld je aan voor de nieuwsbrief