VCA vereist voor techniekstage?

Studenten van techniekopleidingen doen vaak een VCA examen voordat zij op stage gaan. Met het boek van PBNA in combinatie met onze PBNA proefexamens bereidt je docent je goed voor op het examen.

Studenten van techniekopleidingen doen vaak een VCA-examen voordat zij op stage gaan. Voor mbo-opleidingen is dat meestal VCA Basis en voor hbo- opleidingen VCA VOL. Vaak stelt de onderwijsinstelling het diploma verplicht voordat de stage begint en wordt het examen op school georganiseerd en afgenomen.

Veiligheid

Als je stage gaat lopen in een omgeving waarin verhoogde veiligheidsrisico’s zijn, dan moeten je aanstaande werkgever en jouw opleiding aandacht besteden aan veilig werken. Jaarlijks zijn er 114.000 ongevallen (Arbobalans 2019). Reden te meer om goed voorbereid de stage te beginnen. Als je inzoomt op de ongevallen blijken vooral jonge mensen kwetsbaar te zijn. Op deze TABEL zie je een overzicht van TNO over 2020.

VCA-diploma op zak, bewust op stage

Met een VCA-diploma in the pocket ben jij beter voorbereid op onveilige situaties op stage. Zo leer je bijvoorbeeld wanneer afzetlinten gebruikt moeten worden, herken je waarschuwingsborden van gevaarlijke stoffen en neem je kennis van procedures rondom risicovolle taken. Waardevolle onderwerpen die bijdragen aan jouw veiligheidsbewustzijn.

VCA-cursus en kosten

Op het mbo wordt VCA vaak klassikaal aangeboden. Met het boek van PBNA in combinatie met onze PBNA-proefexamens bereidt je docent je goed voor op het examen. Op het hbo wordt een beroep gedaan op zelfstudie met ons PBNA boek. Achter in het boek staat uitgelegd hoe extra proefexamens kunnen worden besteld. De ultieme tip: Bestudeer het boek goed. 2 of 3 avondjes van elk een uurtje of 3 en je zult zien dat je met succes de proefexamens kunt maken. Zo ben je goed voorbereid op het echte examen! Ben je toch gezakt en organiseert de school geen herexamens, vraag dan of je docent contact opneemt met mij. We kunnen studenten aantrekkelijke aanbiedingen doen voor onze inloop examens op 50 plaatsen door heel Nederland!

Dyslexie of andere leesvaardigheidproblemen

Gaat lezen je moeilijk af of is de stof te taai? Je bent niet de enige die hier tegenaan loopt. Vraag jouw docent contact op te nemen met mij zodat ik onze ervaring kan delen met jouw docent.

Mijn naam is Hélène Munne, en ik ben accountmanager bij VCA en adviseur voor het onderwijs bij PBNA.
Je kunt mij bereiken op 06 10191940 of [email protected]

Heb je vragen naar aanleiding van dit nieuwsbericht, neem dan contact met ons op

Contact

Meld je aan voor de nieuwsbrief