VCA-begrippenlijst

Met de VCA-begrippenlijst begrijp je de moeilijke woorden in je VCA-examen.

Hulpmiddel voor wie moeite heeft met de woorden in VCA examens: de VCA begrippenlijst.

Het begrijpen van specifieke woorden en vaktermen kan lastig zijn, vooral als je meertalig bent of niet bekend bent met de terminologie die wordt gebruikt in VCA-examens. Dan is de VCA-begrippenlijst een waardevol hulpmiddel om deze lastige woorden beter te begrijpen.

Grip op veiligheidsinstructies

De begrippenlijst biedt verduidelijking van woorden die vaak in de VCA-context worden gebruikt. Het kan je helpen om de betekenis van deze termen te achterhalen tijdens het studeren, maar ook om een duidelijker begrip te krijgen op de instructies en veiligheidsvoorschriften die je moet opvolgen tijdens het werken.

Nederlandse taal moeilijk? Probeer deze tip:

Gouden tip is dat de begrippenlijst beschikbaar is in verschillende talen en een uitkomst kan zijn voor als je 2-talig bent. Hierdoor kun je de vaktermen en uitdrukkingen in je moedertaal begrijpen. Bijvoorbeeld: het begrip arbeidsongeval daarmee bedoelen we: wypadek przy pracy heb je een Poolse achtergrond dan is dit vast herkenbaar.

Veiliger werken

Dus als je moeite hebt met het begrijpen van bepaalde woorden of termen tijdens het leren voor een VCA-examen, raad ik je zeker aan om de VCA-begrippenlijst te gebruiken. Het kan je helpen om een beter begrip te krijgen van de vaktermen en zo veiliger te kunnen werken.

Ga naar de begrippenlijst

Wil jij liever het examen in een andere taal maken? Hier vind je een overzicht.

Heb je vragen naar aanleiding van dit nieuwsbericht, neem dan contact met ons op

Contact

Meld je aan voor de nieuwsbrief