Met deze 5 tips haal jij je VCA examen!

En goede voorbereiding op het examen, met deze 5 tips haal jij je VCA examen.

VCA-examen tips

Nog even en jouw VCA-examen vindt plaats. Lees de 5 tips en doe er je voordeel mee.

1 Lees het boek

Lees het boek goed. Alle eindtermen die bevraagd kunnen worden in het examen zijn verwerkt in ons lesmateriaal. Daarom is het belangrijk het hele boek aandachtig bestuderen. Maak eens een mindmap per hoofdstuk. Zo kun je de stof nog beter onthouden. De oefenvragen in het boek zijn een goede oefening, maar nog beter is het om onze online proefexamens te maken.

2 Maak eens wat proefexamens

Je kunt op www.vca-proefexamens.nl tegen een kleine vergoeding meer oefenexamens maken. Deze proefexamens hebben dezelfde vraagvorm en werkwijze als het echte examen. Bovendien krijg je feedback over het resultaat en studietips. Ook kun je de foute antwoorden terugzien. Met onze proefexamens kun je je kans op een goed resultaat bij het echte VCA-examen aanzienlijk verhogen.

3 Kom op tijd

Zorg dat je op tijd komt. Je moet misschien je auto parkeren of een stukje lopen, maar ook moet je voor het examen je ID laten zien. Zo begin je zonder haast aan jouw examen.
4 Lees de vragen en de antwoorden goed
Dit is een gouden tip, want er worden vaak fouten gemaakt omdat een vraag, maar ook de antwoorden niet goed worden gelezen. Lees het rustig en goed. Weet je het even niet? Je kunt een vraag markeren en parkeren. Als je aan het einde van je examen bent gekomen maak je de gemarkeerde vragen pas.

5 Neem je tijd

Uit ervaring weten wij dat het aantal minuten dat je krijgt voor een examen ruim is. Ook als je minder snel leest, kun je binnen de tijd je examen afkrijgen. Problemen met lezen? Vraag voor Basis VCA een voorleesexamen aan, dan krijg je 15 minuten extra tijd.

Succes met je examen!

Meer over VCA-examens

Heb je vragen naar aanleiding van dit nieuwsbericht, neem dan contact met ons op

Contact

Meld je aan voor de nieuwsbrief