Maatwerktraject veilig werken: Grundfos

Grundfos Health & Safety exam: een door PBNA ontwikkeld maatwerk veiligheidsexamen volgens de Grundfos veiligheidsstandaard.

Maatwerk examenontwikkeling in verschillende talen om wereldwijd kwalitatief en veilig te werken

Grundfos – fabrikant & specialist in pompen en pomptechniek – benaderde PBNA voor een maatwerk veiligheidsexamen.

‘’Veiligheid & gezondheid van onze medewerkers, partners en klanten heeft voor Grundfos de hoogste prioriteit.’’

Kasper Wildeboer, Service Manager South West Europe bij Grundfos, vertelt ons meer over het nieuwe, door PBNA ontwikkelde maatwerkexamen:

‘’Grundfos heeft al een uitgebreid veiligheid- en gezondheidsprogramma. Er wordt veel aandacht besteed aan opleidingen en zowel tijdens overleggen als in de ontwikkeling en implementatie van tools staat veiligheid en gezondheid centraal. Deze continue focus heeft ertoe geleid dat wij PBNA hebben ingeschakeld om met ons mee te denken in de mogelijke additionele stappen.’’

Hélène Munne, accountmanager bij PBNA: ‘’Grundfos gaf aan continu op zoek te zijn naar mogelijkheden om de veiligheid en het veiligheidsbewustzijn van hun medewerkers en partners naar een hoger niveau te brengen. PBNA hebben zij ingeschakeld voor een maatwerkoplossing en om dit niveau te kunnen waarborgen.’’

Veilig werken volgens de Grundfos veiligheidsstandaard, een PBNA-project

Medewerkers wereldwijd veilig laten werken, maar hoe? Om dit vraagstuk te kunnen beantwoorden was het allereerst belangrijk de Grundfos kernwaarden met betrekking tot health & safety vast te stellen. Vervolgens is PBNA op zoek gegaan naar een eenduidige oplossing waarin het veilig werken volgens de Grundfos veiligheidsstandaard centraal staat.

Kasper: ‘’Het slagingspercentage is niet per definitie belangrijk, maar door het kennisniveau van de medewerkers te toetsen, zien we waar de mogelijkheden tot verdere verbetering liggen.’’

Samen hebben we ongeveer 200 vragen opgesteld en deze omgezet in een op maat gemaakt examen genaamd: ‘Grundfos Health & Safety exam’. Dit examen is bedoeld om de kennis van medewerkers over veilig werken te toetsen. Werknemers die het examen met succes afleggen, ontvangen een certificaat dat het niveau van hun kennis waarborgt. Het certificaat is drie jaar geldig en wordt opgenomen in het PBNA-examenregister. Het PBNA-examenregister geeft inzicht in de behaalde certificaten én zorgt dat Grundfos op de hoogte wordt gesteld wanneer het tijd is voor een nieuwe kennisronde.

‘Succeed together’

Kasper: “Grundfos heeft de veiligheid van werknemers hoog in het vaandel staan en om dit te waarborgen hebben wij PBNA als onafhankelijk examenbureau ingeschakeld om een – voor Grundfos specifiek – examen te ontwikkelen. Door het gehele toetsingsproces in handen te geven van de experts op dit gebied, konden wij ons richten op de specifieke kennis die wij terug wilden zien in het examen.”

Hélène: ‘’PBNA is niet alleen maar het examenbureau waar je een examen en leerboek koopt. Wij zijn ook een kennispartner die meedenkt en maatwerk kan leveren op het gebied van veilig werken in de technische sector.’’

Examenbureau en kennispartner

Het maatwerkexamen wordt in eerste instantie beschikbaar gesteld aan 100 kandidaten in Zuidwest-Europa. Na succesvolle implementatie is het plan om dit initiatief uit te breiden naar andere regio’s, met als doel om wereldwijd een op maat gemaakt PBNA-examen aan te kunnen bieden voor zowel werknemers als service-partners van Grundfos.

Ook een maatwerk vraagstuk rondom veilig werken in de techniek?

Daag ons uit met jouw casus!

Heb je vragen naar aanleiding van dit nieuwsbericht, neem dan contact met ons op

Contact

Meld je aan voor de nieuwsbrief