Individueel Maatwerk Examen

Een individueel maatwerk examen is een alternatief voor als het regulier CBT- of CBT-voorleesexamen geen uitkomst biedt,

Als het regulier CBT- of CBT-voorleesexamen geen uitkomst biedt, dan kan een aanvraag worden ingediend voor een maatwerk examen. Dit geldt uitsluitend voor het examen B-VCA in het Nederlands.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een maatwerk examen?

Deze maatregel is bedoeld voor kandidaten met aantoonbare handicaps en/of leerstoornissen waardoor de kandidaat niet zelf in staat is om het examen te maken.
Dit kan een fysieke handicap zijn die ervoor zorgt dat de kandidaat de muis niet kan bedienen of een afwijking/handicap waardoor hij de vragen niet goed kan lezen.
Afhankelijk van de belemmering/handicap waar de kandidaat mee kampt, kunnen de vragen worden voorgelezen of kan de muis worden bediend voor de kandidaat.

PBNA zet de aanvraag voor een Maatwerk Examen uit bij VCA-Infra. Zij geven al dan niet toestemming voor dit examen. Bij toestemming wordt het examen afgenomen in Amersfoort. Het examen wordt door een medewerker voorgelezen en indien van toepassing kan de medewerker ook de muis bedienen.

Heeft u of uw kandidaat interesse in een Individueel Maatwerk Examen? Neem dan contact op met PBNA, telefoon 078-6253889 en vraag naar de voorwaarden en kosten.

Heb je vragen naar aanleiding van dit nieuwsbericht, neem dan contact met ons op

Contact

Meld je aan voor de nieuwsbrief