B-VCA ook het Arabisch beschikbaar

Het examen Basisveiligheid (B VCA) is ook in het Arabisch beschikbaar. Dit examen kan in één van onze toetscentra op meer dan 60 plaatsen worden afgelegd.

VCA Basis nu ook in het Arabisch

Het examen Basisveiligheid (B-VCA) is ook in het Arabisch beschikbaar. Dit examen kan in één van onze toetscentra op meer dan 60 plaatsen worden afgelegd.

U kunt het examen hier bestellen en plannen op een locatie naar wens.

Toelichting door VCA infra

(Landelijke organisatie die VCA-examens ontwikkelt en laat vertalen):

“We verzoeken alle kandidaten die overwegen om te kiezen voor een examen in het Arabisch om eerst het proefexamen Arabisch te maken.

De reden hiervoor is dat het examen is geschreven in het Modern Standaard Arabisch, de schrijftaal in de Arabische wereld. En dat is de juiste keuze. Maar men spreekt dat nergens, men spreekt het landsdialect. En op de werkvloer worden veelal Engelse en Franse termen gebruikt voor instrumenten en processen. Dan zijn de Arabische termen onbekend voor de kandidaten die de test in Nederland doen. Daarnaast is er een behoorlijk onderwijsniveau nodig voor het lezen van het Modern Standaard Arabisch die pas op school wordt aangeleerd.

De vertalingen van de Arabische items zijn overigens door verschillende partijen na vertaling nogmaals gecontroleerd: op spelling, op grammatica, op (on)zorgvuldigheid en op leesbaarheid. Er zijn geen fouten gevonden.

Mocht men het proefexamen lastig vinden dan raden wij de Arabisch sprekende kandidaten aan om een moderne Europese taal te kiezen zoals het Engels.”

Heb je een vraag?

Telefoon: (078) 62 53 889
Contactformulier

VCA-examen Arabisch plannen

Bestellen