Behaal je F-gassen 1 persoonscertificaat bij PBNA

Wil jij je F-gassen 1 diploma behalen? Dat kan bij PBNA! Schrijf je snel in! Koninklijke PBNA is een officieel aangewezen exameninstelling voor de persoonscertificering rondom F-gassen.

Theorie- en praktijkexamen voor F-gassen 1

Het F-gassen 1 examen bestaat uit een praktisch en een theoretisch gedeelte. Je kunt het theorie-examen bij PBNA op een zelfgekozen locatie en tijd doen. Zo hoef je jezelf op de dag van het praktijkexamen alleen op het praktijkgedeelte te focussen. Het praktijkexamen bestaat uit: onderdelen solderen & monteren, Handelingen en Installatie & Inspectie.

Voor wie?

Iedere monteur die werkt aan koel- en klimaatregelingsapparatuur waarbij gefluoreerde broeikasgassen of gereguleerde stoffen vrij kunnen komen moet in het bezit zijn van het persoonscertificaat. Met het persoonscertificaat f-gassen categorie 1 mag je conform de BRL 200 werken met f-gassen aan stationaire koel-, klimaatsystemen en warmtepompen, ongeacht de inhoud.

PBNA F-gassen certificaat

Bij een positief eindresultaat op het theorie en praktijk onderdeel ontvang je het PBNA F-gassen certificaat.

Momenteel zijn ROVC Technische opleidingen in Ede en Installatiewerk Noord Holland in Amsterdam door PBNA erkende examenlocaties.

Schrijf je direct in voor het F-gassen 1 examen

Prijzen & herkansen

Het praktijkexamen F-gassen 1 kost € 495. Dan kun je op een zelf gekozen moment het theorie-examen op 60 locaties in Nederland doen. Het praktijkexamen kan je op een zelfgekozen moment in Ede doen.

Slaag je niet in een keer voor je examen? Dan kun je de onderdelen herkansen.

Onderdeel  Kosten
Theorie  € 105
Solderen & Monteren € 255
Handelingen  € 255
Installatie & Inspectie  € 255

Planning F-gassen 1 praktijkexamens

Wil jij weten of er op dit moment nog plek is op de examendatum en locatie van jouw voorkeur? Klik dan op onderstaande link voor de actuele planning: 

F-Gassen planning voor F-Gassen 1 & F-Gassen 2

Ben jij onverhoopt gezakt en moet je examenonderdelen herkansen? 
Dat kan vaak al op korte termijn. Klik op onderstaande link om te zien wanneer de locatie van jouw voorkeur op dit moment nog plek heeft:

F-Gassen 1 & F-Gassen 2 planning voor herkansingen