F-gassen examens bij PBNA

Sinds februari 2022 is Koninklijke PBNA erkend als een exameninstelling voor de persoonscertificering rondom F-gassen. 

PBNA erkent examenbureau voor F-gassenexamens

Sinds februari 2022 is Koninklijke PBNA door de Minister van Economische zaken en Klimaat officieel aangewezen als een exameninstelling voor de persoonscertificering rondom F-gassen. PBNA kan daarom F-gassen 1 en F-gassen 2 examens afnemen. 

Theorie en praktijk gescheiden
De F-gassen examens bestaan uit een praktisch en een theoretisch gedeelte. De examenkandidaten kunnen het theorie-onderdeel bij PBNA op een zelfgekozen locatie en tijd uitvoeren. Zo hoeven ze zich op de dag van het praktijkexamen alleen op het praktijkgedeelte te focussen. PBNA hoopt zo een stuk van de spanning voor het examen weg te halen.

PBNA F-gassen 1 examen

Iedere monteur die werkt aan koel- en klimaatregelingsapparatuur waarbij gefluoreerde broeikasgassen of gereguleerde stoffen vrij kunnen komen moet in het bezit zijn van het persoonscertificaat. Met het persoonscertificaat f-gassen categorie 1 mag je conform de BRL 200 werken met f-gassen aan stationaire koel-, klimaatsystemen en warmtepompen, ongeacht de inhoud.

Tijdens dit examen maak jij een centraal examen van PBNA. Dit examen bestaat uit Solderen & Monteren, Handelingen, Installatie & Inspectie en theorie. Bij een positief eindresultaat ontvang je het PBNA-certificaat. 

Momenteel is ROVC Technische opleidingen in Ede een door PBNA erkende examenlocatie.

Schrijf direct in voor F-gassen 1 examen

PBNA F-gassen 2 examen

Iedere monteur die werkt aan koel- en klimaatregelingsapparatuur waarbij gefluoreerde broeikasgassen of gereguleerde stoffen vrij kunnen komen moet in het bezit zijn van het persoonscertificaat. Met dit persoonscertificaat f-gassen categorie 2 mag je conform de BRL 200 werken met f-gassen, aan koel-, klimaatsystemen en warmtepompen, met een inhoud kleiner dan 3 kg f-gassen of 6 kg bij hermetische apparatuur (als zodanig geëtiketteerd). 

Tijdens dit examen maak jij een centraal examen van PBNA. Dit examen bestaat uit Solderen & Monteren, Handelingen en theorie. Bij een positief eindresultaat ontvang je het PBNA-certificaat.

Momenteel is ROVC Technische opleidingen in Ede een door PBNA erkende examenlocatie.

 

Schrijf direct in voor F-gassen 2 examen

Examenlocatie praktijk bij ROVC Technische opleidingen in Ede

Theorie-examen bij jou in de buurt

Uitslag in 3 werkdagen

7.4

Klantenvertellen

182 beoordelingen

Beoordeel ons
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.