Behaal je F-gassen 2 persoonscertificaat bij PBNA

Sinds februari 2022 is Koninklijke PBNA officieel aangewezen als exameninstelling voor de persoonscertificering rondom F-gassen. Wil jij je F-gassen 2 diploma behalen? Dat kan bij PBNA! Schrijf je snel in! 

 

F-gassen 2 examen

Iedere monteur die werkt aan koel- en klimaatregelingsapparatuur waarbij gefluoreerde broeikasgassen of gereguleerde stoffen vrij kunnen komen moet in het bezit zijn van het persoonscertificaat. Met dit persoonscertificaat f-gassen categorie 2 mag je conform de BRL 200 werken met f-gassen, aan koel-, klimaatsystemen en warmtepompen, met een inhoud kleiner dan 3 kg f-gassen of 6 kg bij hermetische apparatuur (als zodanig geëtiketteerd). 

Het F-gassen 2 examen bestaat uit een praktisch en een theoretisch gedeelte. Jij kunt het theorie-examen bij PBNA op een zelfgekozen locatie en tijd uitvoeren. Zo hoef je op de dag van het praktijkexamen alleen op het praktijkgedeelte te focussen. Het praktijkexamen bestaat uit de volgende onderdelen Solderen & Monteren en Handelingen.

Bij een positief eindresultaat op alle onderdelen ontvang je het PBNA-certificaat.

Momenteel zijn ROVC Technische opleidingen in Ede, TechTec in Almere, Installatiewerk Noord-Holland in Amsterdam en Installatiewerk Zuid-Oost in Roermond door PBNA erkende examenlocaties.

Schrijf je direct in voor het F-gassen 2 examen

Kosten en herkansen

Het praktijkexamen F-gassen 2 kost € 450. Dan kun je op een zelf gekozen moment het theorie-examen op 60 locaties in Nederland doen. Het praktijkexamen kan je op een zelfgekozen moment in Ede doen.

Slaag je niet in een keer voor je examen? Dan kun je de onderdelen herkansen.
Neem hiervoor contact op met PBNA.

Onderdeel  Kosten
Theorie  € 105
Solderen & Monteren € 255
Handelingen  € 255

Planning praktijkexamens F-gassen 2

Wil jij weten of er op dit moment nog plek is op de examendatum en locatie van jouw voorkeur? Klik dan op onderstaande link voor de actuele planning: 

F-Gassen planning voor F-Gassen 1 & F-Gassen 2

Ben jij onverhoopt gezakt en moet je examenonderdelen herkansen? 
Dat kan vaak al op korte termijn. Klik op onderstaande link om te zien wanneer de locatie van jouw voorkeur op dit moment nog plek heeft:

F-Gassen 1 & F-Gassen 2 planning voor herkansingen