Egzamin VIL-VCU

  • in 2 talen op 60 plaatsen
  • z otwartą rejestracją
  • ook incompany mogelijk

Plan direct het VIL-VCU-examen

Planuj bezpośrednio

Wanneer moet je VIL-VCU-examen doen?

Ben je intercedent of leidinggevende van een uitzendbureau en plaats jij wel eens medewerkers bij VCA-gecertificeerde bedrijven? Dan moet je beschikken over het diploma Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden VCU (VIL-VCU). VIL-VCU is voor een groot deel gelijk aan VOL-VCA en bevat daarnaast unieke, op de intercedenten toegesneden kennis. Denk aan wetgeving en verantwoordelijkheden in de relatie ‘inlener – uitzendorganisatie – uitleenkracht’. Daarmee geef je aan dat je weet welke veiligheidseisen worden gesteld aan personeel bij VCA-gecertificeerde bedrijven. Je opdrachtgevers willen dat er veilig wordt gewerkt, zodat niemand iets overkomt.

Na het behalen van je VIL-VCU-diploma weet je waar je op moet letten bij het zoeken van uitzendkrachten voor VCA-gecertificeerde opdrachtgevers.

Examen Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden VCU (VIL-VCU)

Het VIL-VCU-examen bestaat uit 70 vragen en je hebt hiervoor maximaal 75 minuten de tijd. Onderaan de pagina zie je welke onderwerpen in het examen aan de orde komen. Je bent geslaagd als je minimaal 64,5% van het maximaal 7.000 punten hebt behaald.

Je ziet direct na het examen of je bent geslaagd. De officiële uitslag kun je binnen enkele dagen zien op www.vca-uitslag.nl. Daar kun je ook het pasje downloaden op je telefoon. Je ontvangt dan het VCA-pasje en VIL-VCU-diploma. De behaalde diploma’s zijn tien jaar geldig en zijn vereist om aan de Veiligheidschecklist VCA te voldoen.

Inschrijven voor het VIL-VCU-examen

VIL-VCU-examens worden op zo’n 60 plaatsen afgenomen, zowel tijdens kantoortijden als in de avonduren. PBNA geeft startgarantie; dus de geplande examens gaan altijd door. Aanmelden kan tot 7 uur (als er nog plaatsen beschikbaar zijn) voor het examen. Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging met de exacte aanvangstijd.

Subskrybuj bezpośrednio

 

VIL-VCU-examenvragen

De 70 vragen in het VIL-VCU-examen zijn als volgt verdeeld over de verschillende onderwerpen. 

Egzamin VIL-VCU  Liczba pytań
Przepisy i zasady bezpieczeństwa 14
Bezpieczeństwo, spotkania robocze i inspekcje 4
Prewencja 8
Miejsce pracy 6
Środki ochrony indywidualnej 4
Sprzęt roboczy 5
Szczególne działania i okoliczności 7
Substancje niebezpieczne 7
Energia elektryczna i promieniowanie 4
Pożar i wybuch 5
Wypadki 3
Sytuacje nadzwyczajne 3
Całkowita liczba pytań: 70
Maksymalna liczba punktów: 7.000
Zaliczenie przy co najmniej: 4 515 punktów (czyli 64,5%)

Inschrijven voor VIL-VCU-examen

Via onderstaande knop kun je direct voor het examen inschrijven.

aanmelden examen

Incompany

Czy masz kilku współpracowników, którzy również chcą przystąpić do egzaminu? Możliwy jest również egzamin w firmie.

Incompany

Egzamin + pakiet edukacyjny

Moet je je nog voorbereiden op het VIL-VCU-examen, bestel dan het studiepakket erbij. Je ontvangt een voucher voor het examen, het ebook en 5 proefexamens. Een voordelige keuze!

Zamów pakiet

VIL-VCU-examen in het Nederlands of Engels

Het examen VIL-VCU is in twee talen beschikbaar. Je kunt zowel in het Nederlands als in het Engels het examen doen.
Klik op de taal naar keuze en plan jouw examen in.

VIL-VCU-proefexamen

Om je goed voor te bereiden op het examen, kun je oefenen door het maken van proefexamens.
Een proefexamen geeft een realistisch beeld van het daadwerkelijke VCA-examen. Heb je het proefexamen afgerond, dan krijg je feedback die bestaat uit het resultaat, een overzicht van de gemaakte fouten en een studieadvies. Kandidaten die de VCA-proefexamens hebben gebruikt, geven aan dat zij daardoor met meer vertrouwen aan het echte examen begonnen.

PBNA biedt verschillende proefexamens aan, die zowel in het Nederlands als in het Engels, Pools en Roemeens beschikbaar zijn. Je kunt een pakket van 5 of 10 proefexamens bestellen.

Zamawianie egzaminów próbnych

VIL-VCU-boek

Tijdens de voorbereiding van het VIL-VCU-examen, kan het VOL-VCA/VIL-VCU-boek niet ontbreken. Het boek bevat al het lesmateriaal dat je nodig hebt om je de examenstof eigen te maken. Je bestelt het boek eenvoudig online. Ook bij de bestelling van het boek kun je kiezen uit de Nederlandse of Engelse variant.

Przy okazji, w książce znajdziesz również kod na darmowy egzamin próbny. 

Zamów książkę VIL-VCU