Logo: PBNA, De grootste in VCA & SOG examens

VCAna1september

  • Deze pagina delen:

Nieuwe VCA examens

Vanaf 4 september worden de nieuwe VCA examens afgenomen, waarbij met nieuwe vraagtypes naast het testen van kennis veel meer op toepassing wordt getoest. Mocht u deze nieuwe vragen nog niet hebben gezien, klik dan hier voor het proefexamen van VCA infra

Geen noodexamens meer!

Vanaf 4 september mogen er geen noodexamens (op papier) worden ingezet. Dit betekent dat een examen moet worden geannuleerd en een nieuw examenmoment moet worden ingepland. Dit is heel erg vervelend voor alle kandidaten, voor u en ook voor ons natuurlijk. Helaas is deze service naar kandidaten niet meer toegestaan. Wij hebben daarom (art. 11) van onze voorwaarden aangepast en adviseren u om dit ook aan uw opdrachtgevers te melden.

Dubbele internetverbinding

Bij al onze mobiele CBT-examensets gebruiken we 4G-dongels. De kans op internet storingen is bij 4G helaas iets groter dan bij een vaste kabel verbinding. U kunt uw kandidaten en ons helpen door ook twee vaste (vrij toegankelijke) internetaansluitingen (type RJ45) in het examenlokaal ter beschikking te stellen, waarop wij onze routers kunnen aansluiten. 

Nieuw VCA lesmateriaal

Vanaf nu is ons nieuwe lesmateriaal (NL versie 5.0) beschikbaar. Het betreft de Nederlandse boeken voor B-VCA en voor VOL-VCA/VIL-VCU. Het boek sluit aan op de exameneisen die vanaf 1-9-2017 van toepassing zijn. De inhoud van de boeken is aangepast op basis van de nieuwe eind en toetstermen.

In het nieuwe lesmateriaal besteden wij veel aandacht aan de vraagvormen en het maken van de juiste keuzes om de werkzaamheden veilig uit te voeren. Bij ieder onderwerp zijn twee oefenvragen opgenomen en aan het eind van het boek is een link naar een online proefexamen opgenomen.

Nieuwe examens moeilijker?

Van verschillende kanten horen wij dat de nieuwe examens moeilijker zijn. VCA infra heeft de examens deze zomer getest en de resultaten zijn volgens hen fractioneel lager dan de "oude" examens.
Omdat de raadkans bij de nieuwe vragen lager is, is wel de cesuur (slaaggrens) verlaagd:

  • B-VCA van 28 naar 26 punten; bij de nieuwe puntentelling komt dit neer op 2.580 van de 4.000 punten (64,5%);
  • VOL-VCA van 49 naar 45 punten;bij de nieuwe puntentelling komt dit neer op 4.515 van de 7.000 punten (64,5%);
  • VIL-VCU van 49 naar 45 punten; bij de nieuwe puntentelling komt dit neer op 4.515 van de 7.000 punten (64,5%).

Dit betekent dat een B-VCA kandidaat geslaagd is als hij/zij minimaal 64,5% van het maximaal aantal punten heeft behaald. 

Koninklijke PBNA BV
  • Bezoekadres
  • H.A. Lorentzstraat 1A
  • 3331 EE Zwijndrecht KvK: 09017208
  • Postadres
  • Postbus 68
  • 3330 AB Zwijndrecht BTW-nummer: NL 00.18.22.834.B01