B VCA (vca basis) Examen

  • in 18 talen op 50 plaatsen
  • met open inschrijving
  • voor besloten groepen
  • ook als voorleesexamen

Wanneer B VCA (VCA basis)?

Met het B VCA basis diploma laat je zien dat je de basiskennis bezit van VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) zoals die gesteld is door Veiligheidschecklist VCA. Je geeft daarmee dus aan dat je veilig kunt werken en daarbij rekening houdt met het milieu en de gezondheid van jezelf en anderen. De B-VCA bestaat uit kennis over onder meer de wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen en het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen. Als je aan de slag gaat voor een aannemer, dan moet je in de meeste gevallen een B-VCA diploma hebben. Bijvoorbeeld als je op een bouwterrein of in een risicovolle omgeving werkt. 

VCA basis (B VCA) examen

Het B-VCA examen bestaat uit 40 vragen en je hebt hiervoor maximaal 60 minuten de tijd. Onderaan de pagina zie je welke onderwerpen in het examen aan de orde komen. Je bent geslaagd als je minimaal 64,5% van de maximale 4.000 punten hebt behaald. 

Je ziet direct na het examen of je bent geslaagd. De officiële uitslag krijg je binnen enkele dagen te zien op de site: VCA Uitslag. Daar download je ook het pasje op je telefoon. Je ontvangt dan het VCA pasje en B-VCA diploma. De behaalde diploma’s zijn tien jaar geldig en zijn vereist om aan de Veiligheidschecklist VCA te voldoen.

Inschrijven voor B VCA examen

B-VCA examens worden op 50 plaatsen afgenomen, tijdens kantoortijden of in de avonduren. PBNA geeft startgarantie; dus de geplande examens gaan altijd door. Aanmelden kan tot 7 uur (als er nog plaatsen beschikbaar zijn) voor het examen. Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging met de exacte aanvangstijd.

Direct aanmelden B VCA examen

 

De 40 vragen in het B VCA examen zijn als volgt verdeeld over de verschillende onderwerpen: 

B VCA examen  Aantal vragen
Regelgeving en veiligheidsregels 3
Veiligheid, overleg en inspecties 1
Preventie 2
Werkplek 4
Persoonlijke beschermingsmiddelen 4
Arbeidsmiddelen 6
Specifieke werkzaamheden en omstandigheden 7
Gevaarlijke stoffen 5
Elektriciteit en straling 3
Brand en explosie 3
Ongevallen 1
Noodsituaties 1
Totaal aantal vragen: 40
Maximaal aantal punten: 4.000
Geslaagd bij minimaal: 2.580 punten (dit is 64,5%)

Direct inschrijven voor het examen

Via onderstaande knop schrijf je jezelf direct in voor jouw examen.

Inschrijven

VCA examen voor een groep bestellen

Schrijf een groep in via onderstaande bestelknop. Je kiest een datum, tijd en locatie. Als je dit een week voor het examen doet gaat het examen gegarandeerd door. Sneller kan ook, neem dan contact met ons op. Je hoeft nog niet direct kandidaten aan te melden.

Bestellen

Meer informatie?

Wij helpen je graag op:

 078 – 62 53 889

 [email protected]

Je krijgt uiterlijk de eerstvolgende werkdag antwoord op je vraag.

Contact