B VCA (vca basis) Examen

  • in 18 talen op 50 plaatsen
  • met open inschrijving
  • voor besloten groepen
  • ook als voorleesexamen

B VCA (vca basis) Examen

Met het VCA basis diploma laat je zien dat je de basiskennis bezit van VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) zoals die gesteld is door Veiligheidschecklist VCA. Je geeft daarmee dus aan dat je veilig kunt werken en daarbij rekening houdt met het milieu en de gezondheid van jezelf en anderen. Als je aan de slag gaat voor een aannemer, dan moet je in de meeste gevallen een B-VCA diploma hebben. Bijvoorbeeld als je op een bouwterrein of in een risicovolle omgeving werkt.

VCA basis (B VCA) Examen

De B-VCA bestaat uit kennis over onder meer de wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen en het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen. Het B-VCA examen omvat 40 vragen en je hebt hiervoor maximaal 60 minuten de tijd. Onderaan de pagina zie je welke onderwerpen in het examen aan de orde komen. Je bent geslaagd als je minimaal 64,5% van het maximaal 4.000 punten hebt behaald. 

Je ziet direct na het examen of je bent geslaagd. De officiële uitslag kun je binnen enkele dagen zien op de site: VCA Uitslag. Daar kun je ook het pasje downloaden op je telefoon. Je ontvangt dan het VCA pasje en B-VCA diploma. De behaalde diploma’s zijn tien jaar geldig en vereist om aan de Veiligheidschecklist VCA te voldoen.

Aanmelden voor B VCA examen

B-VCA examens worden op 50 plaatsen verzorgd, zowel tijdens kantoortijden en in de avonduren. PBNA geeft startgarantie; dus de geplande examens gaan altijd door. Aanmelden kan tot 8 uur (als er nog plaatsen beschikbaar zijn) voor het examen. Na aanmelding ontvang je van ons nog een mail met de exacte aanvangstijd.

Direct aanmelden B VCA examen

 

De 40 vragen in het B VCA examen zijn als volgt verdeeld over de verschillende onderwerpen: 

B VCA examen  Aantal vragen
Regelgeving en veiligheidsregels 3
Veiligheid, overleg en inspecties 1
Preventie 2
Werkplek 4
Persoonlijke beschermingsmiddelen 4
Arbeidsmiddelen 6
Specifieke werkzaamheden en omstandigheden 7
Gevaarlijke stoffen 5
Elektriciteit en straling 3
Brand en explosie 3
Ongevallen 1
Noodsituaties 1
Totaal aantal vragen: 40
Maximaal aantal punten: 4.000
Geslaagd bij minimaal: 2.580 punten (dit is 64,5%)

Inschrijven voor het examen

Via onderstaande knop kun je direct een examen bestellen.

Bestellen

Meer informatie?

Wij helpen je graag op:

078 – 62 53 889 of

via: [email protected]

Je krijgt uiterlijk de eerstvolgende werkdag antwoord op je vraag.

Contact

VCA examen voor een groep bestellen

Via onderstaande bestelknop, kies je datum, tijd en locatie. Als je dit een week voor het examen doet gaat het examen gegarandeerd door. Sneller kan ook, maar dan graag in overleg.

Bestellen