B VCA (vca basic) Sınavı

  • 50 yerde 18 dilde
  • açık kayıt ile
  • özel gruplar için
  • okuma sınavı olarak da

Wanneer B VCA (VCA basis)?

Met het B VCA basis diploma laat je zien dat je de basiskennis bezit van VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) zoals die gesteld is door Veiligheidschecklist VCA. Je geeft daarmee dus aan dat je veilig kunt werken en daarbij rekening houdt met het milieu en de gezondheid van jezelf en anderen. De B-VCA bestaat uit kennis over onder meer de wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen en het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen. Als je aan de slag gaat voor een aannemer, dan moet je in de meeste gevallen een B-VCA diploma hebben. Bijvoorbeeld als je op een bouwterrein of in een risicovolle omgeving werkt. 

VCA basis (B VCA) examen

Het B-VCA examen bestaat uit 40 vragen en je hebt hiervoor maximaal 60 minuten de tijd. Onderaan de pagina zie je welke onderwerpen in het examen aan de orde komen. Je bent geslaagd als je minimaal 64,5% van de maximale 4.000 punten hebt behaald. 

Je ziet direct na het examen of je bent geslaagd. De officiële uitslag krijg je binnen enkele dagen te zien op de site: VCA Uitslag. Daar download je ook het pasje op je telefoon. Je ontvangt dan het VCA pasje en B-VCA diploma. De behaalde diploma’s zijn tien jaar geldig en zijn vereist om aan de Veiligheidschecklist VCA te voldoen.

Inschrijven voor B VCA examen

B-VCA examens worden op 50 plaatsen afgenomen, tijdens kantoortijden of in de avonduren. PBNA geeft startgarantie; dus de geplande examens gaan altijd door. Aanmelden kan tot 7 uur (als er nog plaatsen beschikbaar zijn) voor het examen. Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging met de exacte aanvangstijd.

B VCA sınavına doğrudan kaydolma

 

B VCA sınavındaki 40 soru çeşitli konulara şu şekilde ayrılmıştır: 

B VCA sınavı  Soru sayısı
Yönetmelikler ve güvenlik kuralları 3
Güvenlik, danışma ve denetimler 1
Korunma 2
Işyeri 4
Kişisel koruyucu ekipman 4
Ekipman 6
Belirli faaliyetler ve koşullar 7
Tehlikeli maddeler 5
Elektrik ve radyasyon 3
Yangın ve patlama 3
Kaza 1
Acil 1
Toplam soru: 40
Maksimum puan: 4.000
Minimum geçme puanı: 2.580 puan (%64,5)

Direct inschrijven voor het examen

Via onderstaande knop schrijf je jezelf direct in voor jouw examen.

Kaydolun

Bir grup için VCA sınavı sipariş edin

Schrijf een groep in via onderstaande bestelknop. Je kiest een datum, tijd en locatie. Als je dit een week voor het examen doet gaat het examen gegarandeerd door. Sneller kan ook, neem dan contact met ons op. Je hoeft nog niet direct kandidaten aan te melden.

Sipariş

Daha fazla bilgi mi?

Size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız:

 078 – 62 53 889

 [email protected]

Sorunuza en geç bir sonraki iş gününde cevap alacaksınız.

İletişime Geçin