B VCA (baza vca) Examen

  • în 18 limbi, în 50 de locații
  • cu înregistrare deschisă
  • pentru grupuri private
  • Disponibil, de asemenea, ca un examen prin citire

Wanneer B VCA (VCA basis)?

Met het B VCA basis diploma laat je zien dat je de basiskennis bezit van VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) zoals die gesteld is door Veiligheidschecklist VCA. Je geeft daarmee dus aan dat je veilig kunt werken en daarbij rekening houdt met het milieu en de gezondheid van jezelf en anderen. De B-VCA bestaat uit kennis over onder meer de wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen en het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen. Als je aan de slag gaat voor een aannemer, dan moet je in de meeste gevallen een B-VCA diploma hebben. Bijvoorbeeld als je op een bouwterrein of in een risicovolle omgeving werkt. 

VCA basis (B VCA) examen

Het B-VCA examen bestaat uit 40 vragen en je hebt hiervoor maximaal 60 minuten de tijd. Onderaan de pagina zie je welke onderwerpen in het examen aan de orde komen. Je bent geslaagd als je minimaal 64,5% van de maximale 4.000 punten hebt behaald. 

Je ziet direct na het examen of je bent geslaagd. De officiële uitslag krijg je binnen enkele dagen te zien op de site: VCA Uitslag. Daar download je ook het pasje op je telefoon. Je ontvangt dan het VCA pasje en B-VCA diploma. De behaalde diploma’s zijn tien jaar geldig en zijn vereist om aan de Veiligheidschecklist VCA te voldoen.

Inschrijven voor B VCA examen

B-VCA examens worden op 50 plaatsen afgenomen, tijdens kantoortijden of in de avonduren. PBNA geeft startgarantie; dus de geplande examens gaan altijd door. Aanmelden kan tot 7 uur (als er nog plaatsen beschikbaar zijn) voor het examen. Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging met de exacte aanvangstijd.

Înregistrați-vă pentru un examen B VCA imediat

 

Cele 40 de întrebări din examenul B VCA sunt împărțite între diferitele subiecte: 

Examen B VCA  Numărul de întrebări
Reglementări și norme de siguranță 3
Siguranță, întâlniri de lucru și inspecții 1
Prevenire 2
Muncă 4
Echipament individual de protecție 4
Echipament de lucru 6
Activități și circumstanțe specifice 7
Substanțe periculoase 5
Electricitate și radiații 3
Incendiu și explozie 3
Accidente 1
Situații de urgență 1
Total întrebări: 40
Maximum de puncte: 4.000
Minim de trecere: 2.580 puncte (64,5%)

Direct inschrijven voor het examen

Via onderstaande knop schrijf je jezelf direct in voor jouw examen.

Înregistrează-te

Programați un examen VCA pentru un grup

Schrijf een groep in via onderstaande bestelknop. Je kiest een datum, tijd en locatie. Als je dit een week voor het examen doet gaat het examen gegarandeerd door. Sneller kan ook, neem dan contact met ons op. Je hoeft nog niet direct kandidaten aan te melden.

Programați

Doriți mai multe informații?

Vă rugăm să ne contactați:

 078 – 62 53 889

 [email protected]

Veți primi un răspuns la întrebarea dumneavoastră nu mai târziu de următoarea zi lucrătoare.

Contact