Egzamin B VCA (podstawa vca)

  • w 18 językach, w 50 miejscach
  • z otwartą rejestracją
  • dla grup prywatnych
  • dostępny również jako egzamin czytany na głos

Wanneer B VCA (VCA basis)?

Met het B VCA basis diploma laat je zien dat je de basiskennis bezit van VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) zoals die gesteld is door Veiligheidschecklist VCA. Je geeft daarmee dus aan dat je veilig kunt werken en daarbij rekening houdt met het milieu en de gezondheid van jezelf en anderen. De B-VCA bestaat uit kennis over onder meer de wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen en het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen. Als je aan de slag gaat voor een aannemer, dan moet je in de meeste gevallen een B-VCA diploma hebben. Bijvoorbeeld als je op een bouwterrein of in een risicovolle omgeving werkt. 

VCA basis (B VCA) examen

Het B-VCA examen bestaat uit 40 vragen en je hebt hiervoor maximaal 60 minuten de tijd. Onderaan de pagina zie je welke onderwerpen in het examen aan de orde komen. Je bent geslaagd als je minimaal 64,5% van de maximale 4.000 punten hebt behaald. 

Je ziet direct na het examen of je bent geslaagd. De officiële uitslag krijg je binnen enkele dagen te zien op de site: VCA Uitslag. Daar download je ook het pasje op je telefoon. Je ontvangt dan het VCA pasje en B-VCA diploma. De behaalde diploma’s zijn tien jaar geldig en zijn vereist om aan de Veiligheidschecklist VCA te voldoen.

Inschrijven voor B VCA examen

B-VCA examens worden op 50 plaatsen afgenomen, tijdens kantoortijden of in de avonduren. PBNA geeft startgarantie; dus de geplande examens gaan altijd door. Aanmelden kan tot 7 uur (als er nog plaatsen beschikbaar zijn) voor het examen. Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging met de exacte aanvangstijd.

Zapisz się na egzamin B VCA teraz

 

40 pytań na egzaminie B VCA podzielonych jest na różne tematy w następujący sposób: 

Egzamin B VCA  Liczba pytań
Przepisy i zasady bezpieczeństwa 3
Bezpieczeństwo, spotkania robocze i inspekcje 1
Prewencja 2
Miejsce pracy 4
Środki ochrony indywidualnej 4
Sprzęt roboczy 6
Szczególne działania i okoliczności 7
Substancje niebezpieczne 5
Energia elektryczna i promieniowanie 3
Pożar i wybuch 3
Wypadki 1
Sytuacje nadzwyczajne 1
Całkowita liczba pytań: 40
Maksymalna liczba punktów: 4.000
Zaliczenie przy co najmniej: 2 580 punktów (czyli 64,5%)

Direct inschrijven voor het examen

Via onderstaande knop schrijf je jezelf direct in voor jouw examen.

Zarejestruj się

Zamów egzamin VCA dla grupy

Schrijf een groep in via onderstaande bestelknop. Je kiest een datum, tijd en locatie. Als je dit een week voor het examen doet gaat het examen gegarandeerd door. Sneller kan ook, neem dan contact met ons op. Je hoeft nog niet direct kandidaten aan te melden.

Zamówienie

Potrzebujesz więcej informacji?

Skontaktuj się z nami:

 078 – 62 53 889

 [email protected]

Odpowiedź na swoje pytanie otrzymasz nie później niż następnego dnia roboczego.

Kontakt