Mondkapjes & handschoenen niet meer verplicht bij VCA en SOG

Vanaf heden zijn mondkapjes en handschoenen niet meer verplicht bij het afnemen van een VCA of SOG examen. Belangrijke regels, zoals de 1.5 meter maatregel blijven nog wel van kracht.

Mondkapjes & handschoenen niet meer verplicht bij VCA en SOG

Met het steeds verder dalen van de Corona cijfers mag en kan er steeds meer. In lijn met het beleid van de overheid is daarom besloten dat examenkandidaten niet langer verplicht zijn om een mondkapje en handschoenen te dragen voor & na een VCA of SOG-examen. Tijdens het VCA en SOG examen was het voor kandidaten al niet verplicht om een mondkapje te dragen en dat blijft zo. Uiteraard is het nog wel toegestaan.

Mondkapjes

De Examenkamer moedigt het gebruik van mondkapjes in bepaalde situaties nog wel aan. Zeker wanneer de afstand tussen de examenkandidaat en de examenleider minder is dan 1.5 meter. Denk hierbij aan het op- of afsluiten van een examen op de PC of tablet of wanneer een kandidaat tijdens het examen vragen heeft. De examenleiders van PBNA dragen in dat geval toch een mondkapje of gezichtsmasker.

Handschoenen

Bij het afleggen van een VCA of SOG examen is een examenkandidaat ook niet meer verplicht om handschoenen te dragen. Uiteraard mag ook dit nog wel. PBNA zorg voor handschoenen bij ieder CBT examen voor examenkandidaten die hier gebruik van wensen te maken.

Wat blijven belangrijke regels:

1. De afstand van 1,5 meter tussen kandidaten onderling en de examenleider;
2. Ben je ziek, verkouden of heb je andere Corona gerelateerde klachten, blijf dan thuis en meld je af voor het examen;
3. Nies en hoest in je ellenboog.